Başkan Söylemez; “ Başkanı Kepenek’i çirkin sözlerinden dolayı kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz”

GÜNDEM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 03.05.2021 - 11:53, Güncelleme: 03.05.2021 - 11:53
 

Başkan Söylemez; “ Başkanı Kepenek’i çirkin sözlerinden dolayı kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz”

HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in sendikalara karşı küfürlü sözleri üzerine, yaptığı açıklamada, “Honaz Belediye Başkanı Kepenek’i çirkin sözlerinden dolayı kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Başkan Sezai Söylemez; “Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in 30 Nisan 2021 tarihinde kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarında sarf ettiği çirkin sözler tarafımızca esefle karşılanmıştır. İşçi ve memur sendikalarını hedef alan Başkan Yüksel’i, emek örgütlerine yönelik çirkin sözleri ve ithamlarından dolayı kınıyor, kendisini özür dilemeye çağırıyoruz. Diğer taraftan Başkan Kepenek, sendikaları iyi bildiği savıyla HAK-İŞ ve Memur-Sen’in kurucusu olduğunu ve denetleme kurulu üyeliği yaptığını iddia etmektedir. Sayın Kepenek, HAK-İŞ ve bağlı sendikaları ile bu sendikaların şubelerinin yönetim organlarında hiçbir zaman yer almamıştır.  İddiaları asılsızdır. 1 Mayıs dolayısıyla emek ve sendikaların öneminden bahsetmesi ikiyüzlülüktür. Sendikaların görevi emekçilerin haklarını işverenler karşısında korumak, iş yerlerinde iş barışını tahsis etmek ve işçiler lehine kamuoyu oluşturmaktır. Başkan Kepenek, başarısızlığını emek örgütlerine mal etmeye çalışmaktadır. Ses kayıtları dikkatlice incelendiğinde, asıl amacın ne olduğu anlaşılmaktadır. Sayın Kepenek, kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarından açıkça anlaşılacağı üzere, en iyi sendikanın kendisi olduğunu söyleyerek emekçileri sendikalarından koparmaya ve örgütsüzlüğe davet etmektedir. Oysa bugün belediyelerde iş barışı varsa bu sendikaların sayesindedir. İçinde bulunduğumuz Koronavirüs salgını döneminde, bütün ülkeye hizmet vermek gayesinde olan sendikaların, hedef gösterilmesi son derece utanç vericidir. Bu zor dönemde emek örgütlerinin böyle dayanaksız ithamlara maruz bırakılması bizleri derinden üzmüştür. Başkan Kepenek’in sendikalar üzerinden siyasi çıkar sağlama amacı boşunadır. Ne emekçi üyelerimiz ne de halkımız Sayın Kepenek’in sarf ettiği çirkin söz ve ithamları onaylamamaktadır. HAK-İŞ olarak her zaman hakkın, hukukun ve doğrunun yanında olduk, bugün de olmaya devam edeceğiz. İş barışını bozarak çıkar elde etmeye çalışan Honaz Belediye Başkanı Kepenek’i çirkin sözleri ve ithamlarından dolayı bir kez daha kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Honaz Belediye Başkanına ait ses kaydı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Süreç tarafımızca dikkatle ve titizlikle takip edilecektir.
HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in sendikalara karşı küfürlü sözleri üzerine, yaptığı açıklamada, “Honaz Belediye Başkanı Kepenek’i çirkin sözlerinden dolayı kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Başkan Sezai Söylemez; “Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in 30 Nisan 2021 tarihinde kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarında sarf ettiği çirkin sözler tarafımızca esefle karşılanmıştır.

İşçi ve memur sendikalarını hedef alan Başkan Yüksel’i, emek örgütlerine yönelik çirkin sözleri ve ithamlarından dolayı kınıyor, kendisini özür dilemeye çağırıyoruz. Diğer taraftan Başkan Kepenek, sendikaları iyi bildiği savıyla HAK-İŞ ve Memur-Sen’in kurucusu olduğunu ve denetleme kurulu üyeliği yaptığını iddia etmektedir.

Sayın Kepenek, HAK-İŞ ve bağlı sendikaları ile bu sendikaların şubelerinin yönetim organlarında hiçbir zaman yer almamıştır.  İddiaları asılsızdır. 1 Mayıs dolayısıyla emek ve sendikaların öneminden bahsetmesi ikiyüzlülüktür. Sendikaların görevi emekçilerin haklarını işverenler karşısında korumak, iş yerlerinde iş barışını tahsis etmek ve işçiler lehine kamuoyu oluşturmaktır. Başkan Kepenek, başarısızlığını emek örgütlerine mal etmeye çalışmaktadır.

Ses kayıtları dikkatlice incelendiğinde, asıl amacın ne olduğu anlaşılmaktadır. Sayın Kepenek, kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarından açıkça anlaşılacağı üzere, en iyi sendikanın kendisi olduğunu söyleyerek emekçileri sendikalarından koparmaya ve örgütsüzlüğe davet etmektedir.

Oysa bugün belediyelerde iş barışı varsa bu sendikaların sayesindedir. İçinde bulunduğumuz Koronavirüs salgını döneminde, bütün ülkeye hizmet vermek gayesinde olan sendikaların, hedef gösterilmesi son derece utanç vericidir. Bu zor dönemde emek örgütlerinin böyle dayanaksız ithamlara maruz bırakılması bizleri derinden üzmüştür.

Başkan Kepenek’in sendikalar üzerinden siyasi çıkar sağlama amacı boşunadır. Ne emekçi üyelerimiz ne de halkımız Sayın Kepenek’in sarf ettiği çirkin söz ve ithamları onaylamamaktadır. HAK-İŞ olarak her zaman hakkın, hukukun ve doğrunun yanında olduk, bugün de olmaya devam edeceğiz. İş barışını bozarak çıkar elde etmeye çalışan Honaz Belediye Başkanı Kepenek’i çirkin sözleri ve ithamlarından dolayı bir kez daha kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Honaz Belediye Başkanına ait ses kaydı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Süreç tarafımızca dikkatle ve titizlikle takip edilecektir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.