Başkan Yusuf Kuru: Evlatlarınızı bu derslerden mahrum bırakmayın!

EĞİTİM 21.01.2021 - 15:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Başkan Yusuf Kuru: Evlatlarınızı bu derslerden mahrum bırakmayın!

Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, seçmeli dersler konusunda öğrenci velilerine çağrıda bulunarak, Evlatlarınızı bu derslerden mahrum bırakmayın dedi. Kur'an-ı Kerim, Siyer, ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda duyarlı olunmaya davet etti.     Ortaokullarda ve liselerde her yıl olduğu gibi bu yılda seçmeli ders olarak verilecek olan Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerini Öğrenciler 22 Ocak 2021 tarihine kadar seçebilecek.    İSTEMEYENE OKUTULMASIN   Bu konuda bir açıklama yapan Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din- Bir- Sen) Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru açıklamasında şu ifadeleri kullandı;   “Son günlerde birileri Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer Derslerinden Okullarımızda okutulacak olmasından rahatsızlığını dile getiriyor. Bu rahatsız olan zihniyete karşı söylenecek tek söz şudur; “Yüzde 98’i Müslüman olan ülkede, yüzde 98 çoğunluğa sahip olan insanların inançlarını ve doğrudan hayata bakışını ilgilendiren derslerin o insanların önüne seçmeli olarak konulmamalıdır. Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersi normal okunması gereken zorunlu ders olarak konmalıdır. Yüzde 98’den geriye gelen kesimle ilgili de o öğrencilere ‘ben bu dersi okumak istemiyorum’ deme özgürlüğü verilerek sorun çözülür. Olması gereken şey budur.”      İSLAM DÜŞMANI ZİHNİYETE PRİM VERİLMEMELİ   “Mevcut süreçte Hz. Muhammed’in hayatının, Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders yapılarak öğrencilerin önüne konulması evet bir başarıdır ama bu -Erbakan Hoca’nın deyimiyle- bir pansuman tedbirdir. Biz, kendi inancımızla ilgili pansuman tedbir değil gerçek tedavinin olmasını isteriz. Gerçek tedavi de bu derslerin seçmeli değil zorunlu ders olmasıdır. Yoksa Kur’an-ı Kerim ve buna benzer diğer dersler seçmeli olarak öğrencilerin önünde bulunduğu sürece bu birçok okulda soruna neden olacaktır. Okul idaresinin ‘bunu okutacak öğretmenim yok’, ‘yerim yok’, ‘yeterli sayıda seçen olmadı’ diyerek seçimleri geri çevirmesine neden olacak. Öte yandan, ders açmak istemeyenlere de fırsat verecek. Zorunlu ders sayılırsa problemler ortadan kalkar. Böylelikle İslam düşmanı zihniyete de prim verilmemiş olur. Çocuklarımızın aydınlık geleceği için bu dersler şarttır. ”   

Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, seçmeli dersler konusunda öğrenci velilerine çağrıda bulunarak, Evlatlarınızı bu derslerden mahrum bırakmayın dedi. Kur'an-ı Kerim, Siyer, ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda duyarlı olunmaya davet etti.  

 

Ortaokullarda ve liselerde her yıl olduğu gibi bu yılda seçmeli ders olarak verilecek olan Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerini Öğrenciler 22 Ocak 2021 tarihine kadar seçebilecek. 

 

İSTEMEYENE OKUTULMASIN  

Bu konuda bir açıklama yapan Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din- Bir- Sen) Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

“Son günlerde birileri Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer Derslerinden Okullarımızda okutulacak olmasından rahatsızlığını dile getiriyor. Bu rahatsız olan zihniyete karşı söylenecek tek söz şudur; “Yüzde 98’i Müslüman olan ülkede, yüzde 98 çoğunluğa sahip olan insanların inançlarını ve doğrudan hayata bakışını ilgilendiren derslerin o insanların önüne seçmeli olarak konulmamalıdır. Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersi normal okunması gereken zorunlu ders olarak konmalıdır. Yüzde 98’den geriye gelen kesimle ilgili de o öğrencilere ‘ben bu dersi okumak istemiyorum’ deme özgürlüğü verilerek sorun çözülür. Olması gereken şey budur.”  

 

 İSLAM DÜŞMANI ZİHNİYETE PRİM VERİLMEMELİ  

“Mevcut süreçte Hz. Muhammed’in hayatının, Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders yapılarak öğrencilerin önüne konulması evet bir başarıdır ama bu -Erbakan Hoca’nın deyimiyle- bir pansuman tedbirdir. Biz, kendi inancımızla ilgili pansuman tedbir değil gerçek tedavinin olmasını isteriz. Gerçek tedavi de bu derslerin seçmeli değil zorunlu ders olmasıdır. Yoksa Kur’an-ı Kerim ve buna benzer diğer dersler seçmeli olarak öğrencilerin önünde bulunduğu sürece bu birçok okulda soruna neden olacaktır. Okul idaresinin ‘bunu okutacak öğretmenim yok’, ‘yerim yok’, ‘yeterli sayıda seçen olmadı’ diyerek seçimleri geri çevirmesine neden olacak. Öte yandan, ders açmak istemeyenlere de fırsat verecek. Zorunlu ders sayılırsa problemler ortadan kalkar. Böylelikle İslam düşmanı zihniyete de prim verilmemiş olur. Çocuklarımızın aydınlık geleceği için bu dersler şarttır. ” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.