Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Belçikalı Çift Denizli'de

YAŞAM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 23.02.2022 - 11:09, Güncelleme: 23.02.2022 - 13:07
 

Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Belçikalı Çift Denizli'de

Belçikalı bisiklet tutkunları Fonsuwa ve Cheyenne Dallanes çifti yaklaşık bir yıl sürecek dünya turunda Türkiye’ye ulaştı. İkili, buradan Singapur’a gidecek. İkilinin yolculuğuna üç ay önce Belçika’dan başladı. Yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan dünya turu, Singapur’da tamamlanacak.

Bugüne kadar  8 ayda yaklaşık 10.000 kilometre yol kat eden 26 ve 29 yaşındaki Dallanes çifti Denizli’nin Çameli İlçesine ulaştı. İkili bisikletle dünyayı keşfetmeyi düşündüklerini, yalnızca büyükşehirleri ve köyleri görmenin yeterli olduğunu belirtti. Bu gezideki amacının yeni ülkeleri, çok sayıda yeni insanı tanımak olduğunu anlatan Fonsuwa Dallanes “Bunu Türkiye’de çok iyi gerçekleştiriyorum. Çok sayıda insanı ve aileyi tanıdım. Türkiye’nin etkileyici bir tarih ve doğa zenginliği var. Her yerde tarihin her döneminden kalma antik kent var. Çameli insanı çok sıcakkanlı ve misafirperver, dün akşam Çameli İlçesinden geçerken Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül ile tanıştık 1 gece Çameli’nde bizi misafir etti. Çameli’nin yöresel yemeklerinden yedik cevizinden fasulyesinden ikram etti özellikle acılı Arabaşı çorbası içtik felaket ısındık yapmasını bilsek yollarda yaparız. Çok sayıda Türk aile beni evinde misafir etti. Evinin bahçesinde konaklamama izin verdi. Herkes bir şey ikram etmek için çırpınıyor. Türk insanına teşekkür ediyorum. Türkiye’de gezmek için üç ay ayırdım. Ama bu yeterli değil. Şimdi Fethiye, Antalya, Kapadokya, Trabzon’a uzanan bir yolculuğumuz olacak. Türkiye’den çıkınca İran, Pakistan, Hindistan, Tayland, Burma, Vietnam ve en sonunda Singapur’a ulaşacağız. Daha çok genciz. Gelecek yıl 3 yıl sürecek Dünya Turunu planlıyoruz.  Onun hayallerimi önlemesine izin vermeyeceğim. Bir insan 60 yıl, 100 metrekare içinde yaşayıp koca dünyayı görmeden göçüp gidiyor. Bu sistem içerisinde yaşayacak adam ölmeyecekmiş gibi yaşıyor.  Hayata bir kere geliyorsun ve bunu ben böyle yaşamak istemedim. Evet, ben para kazanıp sigortamı ödeyebiliyorum. Dönünce de bir şeyler yapabiliriz.  Dünyanın birçok ülkesini gezmiş olacağız” dedi.
Belçikalı bisiklet tutkunları Fonsuwa ve Cheyenne Dallanes çifti yaklaşık bir yıl sürecek dünya turunda Türkiye’ye ulaştı. İkili, buradan Singapur’a gidecek. İkilinin yolculuğuna üç ay önce Belçika’dan başladı. Yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan dünya turu, Singapur’da tamamlanacak.

Bugüne kadar  8 ayda yaklaşık 10.000 kilometre yol kat eden 26 ve 29 yaşındaki Dallanes çifti Denizli’nin Çameli İlçesine ulaştı. İkili bisikletle dünyayı keşfetmeyi düşündüklerini, yalnızca büyükşehirleri ve köyleri görmenin yeterli olduğunu belirtti.

Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Belçikalı Çift Türkiye’de

Bu gezideki amacının yeni ülkeleri, çok sayıda yeni insanı tanımak olduğunu anlatan Fonsuwa Dallanes “Bunu Türkiye’de çok iyi gerçekleştiriyorum. Çok sayıda insanı ve aileyi tanıdım. Türkiye’nin etkileyici bir tarih ve doğa zenginliği var. Her yerde tarihin her döneminden kalma antik kent var.

Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Belçikalı Çift Türkiye’de

Çameli insanı çok sıcakkanlı ve misafirperver, dün akşam Çameli İlçesinden geçerken Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül ile tanıştık 1 gece Çameli’nde bizi misafir etti. Çameli’nin yöresel yemeklerinden yedik cevizinden fasulyesinden ikram etti özellikle acılı Arabaşı çorbası içtik felaket ısındık yapmasını bilsek yollarda yaparız.

Çok sayıda Türk aile beni evinde misafir etti. Evinin bahçesinde konaklamama izin verdi. Herkes bir şey ikram etmek için çırpınıyor. Türk insanına teşekkür ediyorum. Türkiye’de gezmek için üç ay ayırdım. Ama bu yeterli değil. Şimdi Fethiye, Antalya, Kapadokya, Trabzon’a uzanan bir yolculuğumuz olacak. Türkiye’den çıkınca İran, Pakistan, Hindistan, Tayland, Burma, Vietnam ve en sonunda Singapur’a ulaşacağız. Daha çok genciz. Gelecek yıl 3 yıl sürecek Dünya Turunu planlıyoruz.  Onun hayallerimi önlemesine izin vermeyeceğim.

Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Belçikalı Çift Türkiye’de

Bir insan 60 yıl, 100 metrekare içinde yaşayıp koca dünyayı görmeden göçüp gidiyor. Bu sistem içerisinde yaşayacak adam ölmeyecekmiş gibi yaşıyor.  Hayata bir kere geliyorsun ve bunu ben böyle yaşamak istemedim. Evet, ben para kazanıp sigortamı ödeyebiliyorum. Dönünce de bir şeyler yapabiliriz.  Dünyanın birçok ülkesini gezmiş olacağız” dedi.

Bisikletle Dünya Turuna Çıkan Belçikalı Çift Türkiye’de

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.