Bisikletli Dede günde 30 kilometre yol kat ediyor

YAŞAM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.11.2021 - 14:51, Güncelleme: 01.11.2021 - 14:55
 

Bisikletli Dede günde 30 kilometre yol kat ediyor

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde ‘Bisikletli Dede ‘olarak bilinen Cengiz Akman, çiçeklerle süslediği bisikletiyle günlük 30 kilometre yol yapıyor. Herkese bisiklet kullanmasını söyleyen Akman’ın hayali Dağ Bisiklet Maratonuna katılmak.

Çameli İlçesi’nde bisiklet sevdalısı olarak tanınan Cengiz Akman (53), aynı zamanda yeşili ve çiçekleri çok sevmesinden dolayı ilkbahar ve yaz aylarında bisikletini taze çiçeklerle süslerken sonbahar ve kışın ise plastik çiçeklerle süslüyor. Çocukluğundan itibaren her yere ulaşımını sağladığını belirten Akman her gün ortalama 30 kilometre mesafe kat ettiğini belirtti. Spor yapmak için bisiklet kullanılması gerektiğini dile getiren Akman “Çameli ilçesi bisiklet kullanmaya çok elverişli bir coğrafyaya sahip, herkes benim gibi düşünse gideceği yere bisiklet bisikletle gidip gelse hem maddi anlamda hem de doğanın kirlenmemesini sağlamış olurlar. Her evde 3 ya da 5 arabası olanlar var… Kendisinin altında, hanımının altında ve oğlunun-kızının altında ayrı bir araba var. İnsan biraz da ekonomisini kendisi sağlaması lazım, ekonomi aileden başlar” dedi. Bisikletine çok özendiğini belirten Akman, “Bisikletimi her gün yıkayıp temizliyorum. Bisikletim artık benim bir parçam, her gün bahçemden taze çiçek toplayıp bisikletimi süsler öyle pedal çeviririm. Çameli için en ideal ulaşım aracı bisiklet… Özellikle gençlerin bisiklet kullanarak spor yapması gerekiyor. Çevrede herkes beni bisikletimle özdeştirdiği için, bu bisiklet de beni meşhur etti. Sağlığıma borçlu olduğum bisikletimi ayakta olduğum sürece binmeye devam edeceğim" diye konuştu. Çameli’de ‘Bisikletli Dede’ olarak bilinen ve herkesin takdirini toplayan Cengiz Akman, görüştüğü kişileri de bisiklete binmeyi öneriyor. Bisikletine bakmayı çok seven Akman,  plaka olarak yazdırdığı manalı sözde “Hor Görme İhtiyarı Sevenler Ölmesin” yazısını kullanıyor. Çameli’de kurulan Bisiklet Derneği olan ÇAMBİS'e katılıp her akşam doğa gezisine çıkacağını gençlere örnek olarak turlara katılacağını belirten Akman;  sağlığı elverirse Çameli'de Ağustos ayındaki Dağ Bisiklet Maratonu’na katılmayı çok istediğini belirtti.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde ‘Bisikletli Dede ‘olarak bilinen Cengiz Akman, çiçeklerle süslediği bisikletiyle günlük 30 kilometre yol yapıyor. Herkese bisiklet kullanmasını söyleyen Akman’ın hayali Dağ Bisiklet Maratonuna katılmak.

Çameli İlçesi’nde bisiklet sevdalısı olarak tanınan Cengiz Akman (53), aynı zamanda yeşili ve çiçekleri çok sevmesinden dolayı ilkbahar ve yaz aylarında bisikletini taze çiçeklerle süslerken sonbahar ve kışın ise plastik çiçeklerle süslüyor. Çocukluğundan itibaren her yere ulaşımını sağladığını belirten Akman her gün ortalama 30 kilometre mesafe kat ettiğini belirtti.

Spor yapmak için bisiklet kullanılması gerektiğini dile getiren Akman “Çameli ilçesi bisiklet kullanmaya çok elverişli bir coğrafyaya sahip, herkes benim gibi düşünse gideceği yere bisiklet bisikletle gidip gelse hem maddi anlamda hem de doğanın kirlenmemesini sağlamış olurlar. Her evde 3 ya da 5 arabası olanlar var… Kendisinin altında, hanımının altında ve oğlunun-kızının altında ayrı bir araba var. İnsan biraz da ekonomisini kendisi sağlaması lazım, ekonomi aileden başlar” dedi.

Bisikletine çok özendiğini belirten Akman, “Bisikletimi her gün yıkayıp temizliyorum. Bisikletim artık benim bir parçam, her gün bahçemden taze çiçek toplayıp bisikletimi süsler öyle pedal çeviririm. Çameli için en ideal ulaşım aracı bisiklet… Özellikle gençlerin bisiklet kullanarak spor yapması gerekiyor. Çevrede herkes beni bisikletimle özdeştirdiği için, bu bisiklet de beni meşhur etti. Sağlığıma borçlu olduğum bisikletimi ayakta olduğum sürece binmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Çameli’de ‘Bisikletli Dede’ olarak bilinen ve herkesin takdirini toplayan Cengiz Akman, görüştüğü kişileri de bisiklete binmeyi öneriyor. Bisikletine bakmayı çok seven Akman,  plaka olarak yazdırdığı manalı sözde “Hor Görme İhtiyarı Sevenler Ölmesin” yazısını kullanıyor. Çameli’de kurulan Bisiklet Derneği olan ÇAMBİS'e katılıp her akşam doğa gezisine çıkacağını gençlere örnek olarak turlara katılacağını belirten Akman;  sağlığı elverirse Çameli'de Ağustos ayındaki Dağ Bisiklet Maratonu’na katılmayı çok istediğini belirtti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.