Bu Mevsimde Çıntar Mantarı Buldu

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.06.2022 - 11:16, Güncelleme: 25.06.2022 - 11:25
 

Bu Mevsimde Çıntar Mantarı Buldu

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde genellikle son bahar aylarında çıkan Çıntar Mantarı, Haziran ayında çıkması vatandaşları şaşırttı. Havaların yağışlı olmasına bağlayan vatandaşlar gördükleri Çıntar Mantarının gerçek olup olmadığını kontrol etti.

Çameli’de Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yağmur sonrası doğal olarak ormanlık alanlarda çamların altında çıkan Çıntar Mantarı ilk defa Haziran ayında bulundu. Çameli Belevi Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Eriş isimli vatandaş, Belevinin dağlarında 2 kova kadar Çıntar buldu. Bazı vatandaşlar ise kilosu700 lira olan mantarı satın almak yerine gerçek mi diye baktı. Mevsiminin dışında yetişen Çıntar Mantarını bulan Hüseyin Eriş ve arkadaşları, topladığı mantarların bir kısmını evine getirerek akşam yemeği olarak yaptı ve afiyetle yedi. Haziran ayında Çıntar Mantarını bulan Hüseyin Eriş; Çıntarı bulması da çok zevkli yemesi de yağışların ardından çıkan çıntarı bulmak için herkes dağlara gidiyor. Bulanlar ise 700 liradan satışa sunuyor” dedi. Çıntar bulan diğer Mahalle sakinleri ise “Çıntar mantarı genellikle sonbahar yağmurları sonrası çıkar. Yaz sezonunun sonunda özellikle çamlık ve ormanlık alanlarda doğal olarak yetişir. Ben ilk defa Haziran ayında Çıntar mantarının çıktığına şahit oldum. Aydın da yaşayan çocuklarıma göndereceğim, bir kısmını ise satacağım. Görenler önce inanamadı. Geçen yıldan kalma sandılar. Fakat saplarındaki tazeliği görünce inanamadılar. Kilosu mevsim dışı olduğu için 700 liraya satıyorum. Hafta sonu tekrardan çapamızı ve sepeti izi alıp dağlara çıkacağız. Bugün güzel yağmur yağdı” dedi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde genellikle son bahar aylarında çıkan Çıntar Mantarı, Haziran ayında çıkması vatandaşları şaşırttı. Havaların yağışlı olmasına bağlayan vatandaşlar gördükleri Çıntar Mantarının gerçek olup olmadığını kontrol etti.

Çameli’de Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yağmur sonrası doğal olarak ormanlık alanlarda çamların altında çıkan Çıntar Mantarı ilk defa Haziran ayında bulundu. Çameli Belevi Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Eriş isimli vatandaş, Belevinin dağlarında 2 kova kadar Çıntar buldu. Bazı vatandaşlar ise kilosu700 lira olan mantarı satın almak yerine gerçek mi diye baktı.

Mevsiminin dışında yetişen Çıntar Mantarını bulan Hüseyin Eriş ve arkadaşları, topladığı mantarların bir kısmını evine getirerek akşam yemeği olarak yaptı ve afiyetle yedi.

Haziran ayında Çıntar Mantarını bulan Hüseyin Eriş; Çıntarı bulması da çok zevkli yemesi de yağışların ardından çıkan çıntarı bulmak için herkes dağlara gidiyor. Bulanlar ise 700 liradan satışa sunuyor” dedi.

Çıntar bulan diğer Mahalle sakinleri ise “ Çıntar mantarı genellikle sonbahar yağmurları sonrası çıkar. Yaz sezonunun sonunda özellikle çamlık ve ormanlık alanlarda doğal olarak yetişir. Ben ilk defa Haziran ayında Çıntar mantarının çıktığına şahit oldum. Aydın da yaşayan çocuklarıma göndereceğim, bir kısmını ise satacağım. Görenler önce inanamadı. Geçen yıldan kalma sandılar. Fakat saplarındaki tazeliği görünce inanamadılar. Kilosu mevsim dışı olduğu için 700 liraya satıyorum. Hafta sonu tekrardan çapamızı ve sepeti izi alıp dağlara çıkacağız. Bugün güzel yağmur yağdı” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.