Büyükşehir'den Gürbüz Azak Sergisi

KÜLTÜR 17.12.2019 - 11:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Büyükşehir'den Gürbüz Azak Sergisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizlili yazar ve ressam Gürbüz Azak’ın eserlerinin yer aldığı bir sergi açtı. Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergi 19 Aralık Perşembe gününe dek ziyaret edilebilecek.   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3. Kitap Fuarı’nda onur konuğu olarak yer alan Denizlili yazar ve ressam Gürbüz Azak’ın geçmişten bugüne yaptığı resimlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programına Başkan Osman Zolan’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 60’a yakın eserin sergilendiği resim sergisinde Efe ve at temalı eserler yer alırken, başarılı yazar ve ressamın hayal dünyasından izler de beğeniye sunuldu. 19 Aralık 2019 Perşembe gününe dek ziyaret edilebilecek serginin açılışında konuşan Başkan Osman Zolan, "Denizlimizin değeri, gururu ve onuru Gürbüz Azak Bey’in, ortaya koymuş olduğu eserlerin bazılarını sergileyeceğiz. O eserleri genç nesillerle tanıştırmak gerekiyor” diye konuştu.     1500 kitaplık kütüphanesini bağışladı   Gürbüz Azak’ın 1500’e yakın kitabın bulunduğu kütüphanesini Büyükşehir Belediyesine hediye ettiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, “İnşallah Gürbüz Azak adına Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizde bir bölüm yapacağız. Onuruna, ismine yakışır, eser ve hediyelerini de tüm Denizli ile buluşmasını sağlayacağız” dedi.  Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, beraberindeki öğrencilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.     Gürbüz Azak kimdir?   Gazeteci yazar Gürbüz Azak, 5 Temmuz 1938’de Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Yazar 1961’de gazeteciliğe başladı. Birçok gazetede görev yapan Azak, yazı ve şiirlerinin yanı sıra yaptığı çizimler ile de pek çok dergide yer aldı. “Deli Balta” adlı eseri filme alınıp TV'de yayımlanan Gürbüz Azak, İnanç Dergisi tarafından Yılın Ressamı, 1994’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise Yılın Gazetecisi seçildi. Yazar Azak’ın 4 basın ödülü de bulunmaktadır.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizlili yazar ve ressam Gürbüz Azak’ın eserlerinin yer aldığı bir sergi açtı. Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılan sergi 19 Aralık Perşembe gününe dek ziyaret edilebilecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3. Kitap Fuarı’nda onur konuğu olarak yer alan Denizlili yazar ve ressam Gürbüz Azak’ın geçmişten bugüne yaptığı resimlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programına Başkan Osman Zolan’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 60’a yakın eserin sergilendiği resim sergisinde Efe ve at temalı eserler yer alırken, başarılı yazar ve ressamın hayal dünyasından izler de beğeniye sunuldu. 19 Aralık 2019 Perşembe gününe dek ziyaret edilebilecek serginin açılışında konuşan Başkan Osman Zolan, "Denizlimizin değeri, gururu ve onuru Gürbüz Azak Bey’in, ortaya koymuş olduğu eserlerin bazılarını sergileyeceğiz. O eserleri genç nesillerle tanıştırmak gerekiyor” diye konuştu.

 

 

1500 kitaplık kütüphanesini bağışladı

 

Gürbüz Azak’ın 1500’e yakın kitabın bulunduğu kütüphanesini Büyükşehir Belediyesine hediye ettiğini söyleyen Başkan Osman Zolan, “İnşallah Gürbüz Azak adına Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizde bir bölüm yapacağız. Onuruna, ismine yakışır, eser ve hediyelerini de tüm Denizli ile buluşmasını sağlayacağız” dedi.  Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, beraberindeki öğrencilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Gürbüz Azak kimdir?

 

Gazeteci yazar Gürbüz Azak, 5 Temmuz 1938’de Denizli’nin Acıpayam ilçesinde dünyaya geldi. Yazar 1961’de gazeteciliğe başladı. Birçok gazetede görev yapan Azak, yazı ve şiirlerinin yanı sıra yaptığı çizimler ile de pek çok dergide yer aldı. “Deli Balta” adlı eseri filme alınıp TV'de yayımlanan Gürbüz Azak, İnanç Dergisi tarafından Yılın Ressamı, 1994’te Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ise Yılın Gazetecisi seçildi. Yazar Azak’ın 4 basın ödülü de bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.