Çameli Belediye Başkanına saz ve cura hediyesi

SANAT (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.04.2022 - 17:47, Güncelleme: 27.04.2022 - 17:47
 

Çameli Belediye Başkanına saz ve cura hediyesi

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde “Bağlama Yapımı” kursunda saz ve cura yapımı devam ediyor.

Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü, Çameli Halk Eğitim Müdürü Ramazan Uysal ve Usta Öğretici Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a ziyaret gerçekleştirdi. Bağlama yapımı ve kurs faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Arslan, “Çameli'de Hayri Dev üç telli curası ve bağlamanın kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Türkülerimizin vazgeçilmez müzik aletidir sazı çalmayı bilmek özel bir merak ve yetenek gerektirir. Halk Eğitim Merkezi ve Usta Öğreticimiz tarafından bağlamayı öğrenmek isteyenlere kurs veriyor” dedi. Asırlardır Kültürümüzde Kolak Mahallemiz’de bağlama yapımında adından sıkça söz ettiren ve yarım asırdır bu işte usta bir isim olan Gürbüz Atay bağlama yapım kursu veriyor. Böylece hem genç ustalar yetişmekte, hem de kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının, gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor. Kursta aynı zamanda Rahmetli Hayri Dev'in kullandığı üç telli curanın imalatı da satışı aynı zamanda isteyen internet üzerinden satışı gerçekleştiriliyor. Ziyarette Başkan Arslan El Emeği Yapılan Bağlama ve 3 telli Cura hediye takdim edildi.
Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Merkezi işbirliği içerisinde “Bağlama Yapımı” kursunda saz ve cura yapımı devam ediyor.

Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü, Çameli Halk Eğitim Müdürü Ramazan Uysal ve Usta Öğretici Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a ziyaret gerçekleştirdi. Bağlama yapımı ve kurs faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Arslan, “Çameli'de Hayri Dev üç telli curası ve bağlamanın kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Türkülerimizin vazgeçilmez müzik aletidir sazı çalmayı bilmek özel bir merak ve yetenek gerektirir. Halk Eğitim Merkezi ve Usta Öğreticimiz tarafından bağlamayı öğrenmek isteyenlere kurs veriyor” dedi.

Asırlardır Kültürümüzde

Kolak Mahallemiz’de bağlama yapımında adından sıkça söz ettiren ve yarım asırdır bu işte usta bir isim olan Gürbüz Atay bağlama yapım kursu veriyor. Böylece hem genç ustalar yetişmekte, hem de kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının, gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor. Kursta aynı zamanda Rahmetli Hayri Dev'in kullandığı üç telli curanın imalatı da satışı aynı zamanda isteyen internet üzerinden satışı gerçekleştiriliyor. Ziyarette Başkan Arslan El Emeği Yapılan Bağlama ve 3 telli Cura hediye takdim edildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.