Çameli Masıt Kültürü Yaşatılacak

KÜLTÜR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 29.12.2021 - 09:49, Güncelleme: 29.12.2021 - 09:49
 

Çameli Masıt Kültürü Yaşatılacak

Çameli'nin önemli kültürel miraslarından Çameli halk oyunlarından “Masıt Kırığı” ve kırıkları kültürel değerleri yaşatılacak ve Hayri Dev'in üç telli curası tekrardan hayat bulacak.

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çameli Halk Eğitim Merkezinin projesi olan '' Çameli Yöresi Masıt Kültürünün Tanıtılması ve Yaşatılması ile ilgili İlçe Eğitim Müdürü Murat Uzun ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Uysal ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirildi. Büyük Usta Hayri Dev'in ve Çameli ilçesine kazandırdığı kültürel öğelerinin tanıtılmasını amaçlayan, unutulmaya yüz tutmuş kültürel ögeleri yaşatmak, kültürel mirasına sahip çıkan bir kültür olmak, geleceğin mimari ve teminatı olan gençlere Masıt kültürünü tanıtmak ve sevdirmektir. Böylelikle 3 Telli Curanın tanıtılması, sipsinin tanıtılması, çam düdüğünün tanıtılması dokuz sekizlik masıt kırığı oyun havalarının tanıtılması ile günümüz gençlerine ve gelecek nesillere aktarılması Çameli'nin Milli Kimliği olan yöresel kültürü asırlarca yaşanması için planlanması hedeflendi.
Çameli'nin önemli kültürel miraslarından Çameli halk oyunlarından “Masıt Kırığı” ve kırıkları kültürel değerleri yaşatılacak ve Hayri Dev'in üç telli curası tekrardan hayat bulacak.

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çameli Halk Eğitim Merkezinin projesi olan '' Çameli Yöresi Masıt Kültürünün Tanıtılması ve Yaşatılması ile ilgili İlçe Eğitim Müdürü Murat Uzun ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Uysal ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Büyük Usta Hayri Dev'in ve Çameli ilçesine kazandırdığı kültürel öğelerinin tanıtılmasını amaçlayan, unutulmaya yüz tutmuş kültürel ögeleri yaşatmak, kültürel mirasına sahip çıkan bir kültür olmak, geleceğin mimari ve teminatı olan gençlere Masıt kültürünü tanıtmak ve sevdirmektir. Böylelikle 3 Telli Curanın tanıtılması, sipsinin tanıtılması, çam düdüğünün tanıtılması dokuz sekizlik masıt kırığı oyun havalarının tanıtılması ile günümüz gençlerine ve gelecek nesillere aktarılması Çameli'nin Milli Kimliği olan yöresel kültürü asırlarca yaşanması için planlanması hedeflendi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.