Çameli'de Ardıç Kokulu Şifalı Su Kaynağı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 02.06.2022 - 13:28, Güncelleme: 02.06.2022 - 13:45
 

Çameli'de Ardıç Kokulu Şifalı Su Kaynağı

Denizli’nin Çameli İlçesi’ne bağlı Arıkaya Mahallesi’nde çıkan memba suyu başta böbrek taşları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Ardıç ağaçlarından aldığı aroması ile lezzetiyle de içenlerin içmeye doyamadığı suyun şifalı olduğu düşünülüyor.

Arıkaya Mahallesi Cinoluk Mevkii’nde yer alan ve 2100 rakım yükseklikte bulunan çeşmenin suyunun çevre vatandaşları tarafından şifalı olduğu söyleniyor. Özellikle böbrek taşından muzdarip olanlar yılın belli dönemlerinde Arıkaya’ya gelen vatandaşlar bidonlara doldurduğu suyu hem içmek için hem de çay suyu olarak kullanıyor. Çameli Yaylacık Yamaç Paraşütü Pist alanında bu yıl 2’incisi düzenlenen Yamaç Paraşütü Bahar Kupası etkinliği için bölgeye gitmek için ilerleyen gazeteci Sezgin Özdemir, Arıkaya ve Sofular Mahallesi arasında Cinoluk Mevkii’nde yer alan şifalı olduğu belirtilen sudan hem içerek hem de su hakkında bilgi verdi. Özdemir, ”Bölge halkı ve çevre ilçedeki vatandaşlar tarafından şifalı olduğuna inanan su, çevredeki Ardıç Ağaçları nedeniyle kokusuyla lezzetli bir su… Özellikle böbrek rahatsızlığına iyi geldiği düşünülen su 2100 rakımda çıkıyor. Vatandaşlar zaman zaman sudan doldurmak için kuyruk oluşturuyor. Araçları ile gelen vatandaşlar bidonlara doldurdukları suları evlerine götürerek hem içme suyu olarak hemde çay demlemek için kullanıyorlar” dedi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’ne bağlı Arıkaya Mahallesi’nde çıkan memba suyu başta böbrek taşları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Ardıç ağaçlarından aldığı aroması ile lezzetiyle de içenlerin içmeye doyamadığı suyun şifalı olduğu düşünülüyor.

Arıkaya Mahallesi Cinoluk Mevkii’nde yer alan ve 2100 rakım yükseklikte bulunan çeşmenin suyunun çevre vatandaşları tarafından şifalı olduğu söyleniyor. Özellikle böbrek taşından muzdarip olanlar yılın belli dönemlerinde Arıkaya’ya gelen vatandaşlar bidonlara doldurduğu suyu hem içmek için hem de çay suyu olarak kullanıyor.

Çameli Yaylacık Yamaç Paraşütü Pist alanında bu yıl 2’incisi düzenlenen Yamaç Paraşütü Bahar Kupası etkinliği için bölgeye gitmek için ilerleyen gazeteci Sezgin Özdemir, Arıkaya ve Sofular Mahallesi arasında Cinoluk Mevkii’nde yer alan şifalı olduğu belirtilen sudan hem içerek hem de su hakkında bilgi verdi.

Özdemir, ”Bölge halkı ve çevre ilçedeki vatandaşlar tarafından şifalı olduğuna inanan su, çevredeki Ardıç Ağaçları nedeniyle kokusuyla lezzetli bir su… Özellikle böbrek rahatsızlığına iyi geldiği düşünülen su 2100 rakımda çıkıyor. Vatandaşlar zaman zaman sudan doldurmak için kuyruk oluşturuyor. Araçları ile gelen vatandaşlar bidonlara doldurdukları suları evlerine götürerek hem içme suyu olarak hemde çay demlemek için kullanıyorlar” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.