Çameli'de imece usulü düğün yemeği ve Mısır Ekmeği!

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.08.2022 - 15:48, Güncelleme: 06.08.2022 - 15:48
 

Çameli'de imece usulü düğün yemeği ve Mısır Ekmeği!

Denizli Çameli ilçesinde, düğünlerde yemek ikramı geleneği devam ederken, yemeklerin hazırlanması için komşular imece yapıyor. Kalınkoz Mahallesi kadınları bir araya gelerek "Mısır Ekmeği" nam-ı diğer darı yandırması için kolları sıvadılar.

Çameli’de düğünlerde 7-8 çeşit yemek hazırlanıyor. Yemeklerin hazırlanması sırasında kadınların yanı sıra erkekler de seferber oluyor. Çameli Kalınkoz Mahallesi sakinlerinden Sefa Bakan'ın kızı Gülçin Evran’ın düğününde yöresel yemekler ile birlikte köylünün imece usulü ile bahçede saçlarda pişirdiği "Mısır Ekmeği" 900 kişilik misafirlere ikram edildi. Kadın - erkek bütün komşular domates ve soğan doğrayıp patates soyarken, kadınlar yoğurdukları hamurla Mısır Ekmeği (yandırma) pişirdi. Sıcak havada ocakların başında sac üzerinde yapılan Mısır Ekmeği yemeklerle birlikte misafirlere ikram edildi. İmece yaptıklarını anlatan yöre kadınları, "Bugün komşumuzun kızının düğünü var. Onun için imece usulü yemek yapmak için toplandık. Örf ve adetlerimizi bu şekilde devam ettirmek istiyoruz. Günümüzde genellikle hazır yemek ikramı yapılıyor. Bizler birlik ve beraberliğimizin sağlanması açısında önemli olduğunu düşündüğümüz imece usulü geleneğimizi devam ettirmek istiyoruz” dediler. 400 yıldır yörede devam ettirilen gelenek birlik beraberliğe vesile olması nedeniyle imece usulü pişirilen Mısır Ekmeği (yandırma) artarsa gelen misafirlere evlerinde yemeleri için hediye ediliyor.
Denizli Çameli ilçesinde, düğünlerde yemek ikramı geleneği devam ederken, yemeklerin hazırlanması için komşular imece yapıyor. Kalınkoz Mahallesi kadınları bir araya gelerek "Mısır Ekmeği" nam-ı diğer darı yandırması için kolları sıvadılar.

Çameli’de düğünlerde 7-8 çeşit yemek hazırlanıyor. Yemeklerin hazırlanması sırasında kadınların yanı sıra erkekler de seferber oluyor. Çameli Kalınkoz Mahallesi sakinlerinden Sefa Bakan'ın kızı Gülçin Evran’ın düğününde yöresel yemekler ile birlikte köylünün imece usulü ile bahçede saçlarda pişirdiği "Mısır Ekmeği" 900 kişilik misafirlere ikram edildi.

Kadın - erkek bütün komşular domates ve soğan doğrayıp patates soyarken, kadınlar yoğurdukları hamurla Mısır Ekmeği (yandırma) pişirdi. Sıcak havada ocakların başında sac üzerinde yapılan Mısır Ekmeği yemeklerle birlikte misafirlere ikram edildi.

İmece yaptıklarını anlatan yöre kadınları, "Bugün komşumuzun kızının düğünü var. Onun için imece usulü yemek yapmak için toplandık. Örf ve adetlerimizi bu şekilde devam ettirmek istiyoruz. Günümüzde genellikle hazır yemek ikramı yapılıyor. Bizler birlik ve beraberliğimizin sağlanması açısında önemli olduğunu düşündüğümüz imece usulü geleneğimizi devam ettirmek istiyoruz” dediler.

400 yıldır yörede devam ettirilen gelenek birlik beraberliğe vesile olması nedeniyle imece usulü pişirilen Mısır Ekmeği (yandırma) artarsa gelen misafirlere evlerinde yemeleri için hediye ediliyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.