Çameli'li asırlık ninenin ölmeden önce tek isteği Cumhurbaşkanını görmek

YAŞAM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 12.08.2022 - 17:20, Güncelleme: 12.08.2022 - 17:20
 

Çameli'li asırlık ninenin ölmeden önce tek isteği Cumhurbaşkanını görmek

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yaşayan asırlık nine, yakınlarına göre 107 yaşından büyük olduğu resmiyette ise 97 yaşında görünüyor. Osmanlı Devleti’nin son günlerini ve Milli Mücadele sürecine tanıklık etti. Bir kez evlenen ve 3 çocuğu olan Durdu Atay ninenin 43 torunu olduğu belirtildi. Asırlık Durdu Nine’nin tek isteği ölmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini tutmak.

Durdu Atay, yaşamı boyunca 1960 ve 1980 darbelerini, 12 Cumhurbaşkanı ile 27 Başbakanı gördü. Hayatı boyunca çiftçilikle uğraşan Durdu Nine, pek doktora gitmediği ve sağlığı için daha çok süt ve süt ürünleri tükettiğini belirtti. Mahalleli tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişiliğe sahip olan Durdu Atay; “Cumhuriyetin ilk kuruluşunu gördük, Adnan Menderes'i gördük, İnönü'yü gördük, geçen zamanda çok şeyler gördük” dedi.  Hayatındaki birçok zorluğu, engeli, azmi ile başardığını belirten Durdu Nine, acılarla, sevinçlerle, hüzünlerle ve mutluluklarla geçirmiş koca bir ömrü geride bırakmış. Yaşamı boyunca pek çok haksızlığa göğüs germiş bir yaşam sürmüş… “YAŞAM SIRRINI BEN BİLMEM ALLAH BİLİR” Köy yaşantısını sevdiğini ifade eden 107 yaşındaki Durdu Atay, uzun yaşamanın sırrı nedir? sorusuna, “Ben bilmem Allah bilir, bir kez bile hastanede yatmışlığım yok” dedi. KÖYÜ VE DOĞAL YAŞAMI SEVİYOR Durdu Nine’nin torunu Mustafa Atay ise yaptığı açıklamada "Ninemim 3 çocuğu 43 torunu var, 35’i kendi 3 çocuğundan 8’i de torunlarının çocukları, 3 kardeşini kaybetti. Bir tek kendinden küçüğü var oda 101 yasında, mahallede dolaşır, ekmeğini kendi alır. Daha önceleri köyde yaşıyordu. Odun ihtiyacını kendi karşılıyordu. Otunu biçiyordu, inek besliyordu. Köyde doğal ortamda yaşamını sürdürüyordu. Şimdi babamlarla birlikte yasıyor” dedi. ASIRLIK NİNE 220’İNCİ BAYRAMI YAŞADI Bayramı çocukları, torunlarıyla geçirmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden "asırlık çınar", bir bayramı daha görebilmenin sevincini yaşadığını söyledi. Kendisini dinleyenlere alkol ve sigaradan uzak durmalarını tavsiye eden Durdu Atay, tek sağlık problemi ise işitme kaybı. SON İSTEĞİ CUMHURBAŞKANINI GÖRMEK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getiren Atay  "Ölmeden önce tek isteğim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini tutmak"  olduğunu belirtti. Asırlık çınarın 3. küçük oğlu Emin Atay (80) ise Annesine gözleri gibi baktıklarını, 107 yaşına gelen annesinin dinç olmasından da mutluluk duyduklarını belirtti.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yaşayan asırlık nine, yakınlarına göre 107 yaşından büyük olduğu resmiyette ise 97 yaşında görünüyor. Osmanlı Devleti’nin son günlerini ve Milli Mücadele sürecine tanıklık etti. Bir kez evlenen ve 3 çocuğu olan Durdu Atay ninenin 43 torunu olduğu belirtildi. Asırlık Durdu Nine’nin tek isteği ölmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini tutmak.

Durdu Atay, yaşamı boyunca 1960 ve 1980 darbelerini, 12 Cumhurbaşkanı ile 27 Başbakanı gördü. Hayatı boyunca çiftçilikle uğraşan Durdu Nine, pek doktora gitmediği ve sağlığı için daha çok süt ve süt ürünleri tükettiğini belirtti. Mahalleli tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişiliğe sahip olan Durdu Atay; “Cumhuriyetin ilk kuruluşunu gördük, Adnan Menderes'i gördük, İnönü'yü gördük, geçen zamanda çok şeyler gördük” dedi.  Hayatındaki birçok zorluğu, engeli, azmi ile başardığını belirten Durdu Nine, acılarla, sevinçlerle, hüzünlerle ve mutluluklarla geçirmiş koca bir ömrü geride bırakmış. Yaşamı boyunca pek çok haksızlığa göğüs germiş bir yaşam sürmüş…

“YAŞAM SIRRINI BEN BİLMEM ALLAH BİLİR”

Köy yaşantısını sevdiğini ifade eden 107 yaşındaki Durdu Atay, uzun yaşamanın sırrı nedir? sorusuna, “Ben bilmem Allah bilir, bir kez bile hastanede yatmışlığım yok” dedi.

KÖYÜ VE DOĞAL YAŞAMI SEVİYOR

Durdu Nine’nin torunu Mustafa Atay ise yaptığı açıklamada "Ninemim 3 çocuğu 43 torunu var, 35’i kendi 3 çocuğundan 8’i de torunlarının çocukları, 3 kardeşini kaybetti. Bir tek kendinden küçüğü var oda 101 yasında, mahallede dolaşır, ekmeğini kendi alır. Daha önceleri köyde yaşıyordu. Odun ihtiyacını kendi karşılıyordu. Otunu biçiyordu, inek besliyordu. Köyde doğal ortamda yaşamını sürdürüyordu. Şimdi babamlarla birlikte yasıyor” dedi.

ASIRLIK NİNE 220’İNCİ BAYRAMI YAŞADI

Bayramı çocukları, torunlarıyla geçirmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden "asırlık çınar", bir bayramı daha görebilmenin sevincini yaşadığını söyledi. Kendisini dinleyenlere alkol ve sigaradan uzak durmalarını tavsiye eden Durdu Atay, tek sağlık problemi ise işitme kaybı.

SON İSTEĞİ CUMHURBAŞKANINI GÖRMEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getiren Atay  "Ölmeden önce tek isteğim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini tutmak"  olduğunu belirtti.

Asırlık çınarın 3. küçük oğlu Emin Atay (80) ise Annesine gözleri gibi baktıklarını, 107 yaşına gelen annesinin dinç olmasından da mutluluk duyduklarını belirtti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.