Çameli’li mühendisin geliştirdiği mobil oyun dünya listesinde

ÇAMELİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 11.08.2022 - 15:25, Güncelleme: 11.08.2022 - 15:25
 

Çameli’li mühendisin geliştirdiği mobil oyun dünya listesinde

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde Bilgisayar Mühendisi 22 Yaşındaki Yusuf Nadir Uzun ve arkadaşlarının geliştirdiği "Runin Türkiye" isimli oyun, kısa sürede mobil oyun listesine girdi.

İstanbul’da Fatih Sultan Üniversite Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2’inci sınıfta okuyan Yusuf Nadir Uzun, arkadaşları ile birlikte oyun geliştirdi. "Runin Türkiye” oyununun prototipini 26 günde hazırladıklarını anlatan Uzun, şöyle konuştu: “TÜRKİYE’Yİ TANITAN BİR OYUN TASARLADIK” Arkadaşlarımla bir gün toplandık ortak karar alarak tüm Türkiye’yi tanıtacak bir oyun geliştirmemizi hedefledik. Bir hafta boyunca uykusuz geceler yaşadık. Çalışmalarımız sabaha kadar sürdü. İstanbul ve Türkiye’yi tanıtan bir oyun tasarladık. Şimdilik Taksim Caddesi üzerinde bol bonuslu bir oyun ve ödüllü yarışmamız var, ilerleyen günlerde memleketim Çameli’yi dahil olan bir bölüm hazırlayacağız. “ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTRİDİM” Daha ilk günden 1000 kişilik oyuncuya ulaştık hedefimiz 1 ay içerisinde 100 bin kişiye ulaşmak. Böyle bir çalışmanın içinde bulunmaktan çok mutluyum. Çok daha iyi oyunlar yapmayı hedefliyoruz. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Yaptığımız oyunlarla insanları eğlendirmeyi istiyoruz. "26 GÜNDE GELİŞTİRDİK" Arkadaşlar ile 26 günde oyunun tasarımını ve geliştirmeye başladık. Bu kısa zamanı çok iyi değerlendirerek normalde daha uzun sürecek bir oyunu 26 gün gibi kısa bir sürede geliştirdik. Vatandaşların ve oyuncuların ilgisi çok iyi uygulama mağazalarında şuanda oyunumuz ilerleyen günlerde herkesin indireceğini düşünüyoruz.  Çalışmalar devam ediyor. Yeni özellikler getirerek, oyun tasarım tarafında yapacağız. Oyun turnuvalarını aktif edeceğiz, ilerleyen versiyonlarda da çok oyunculu sistemi dahil ederek tüm oyuncuların oyuna girebileceği bir versiyonda sunmayı planlıyoruz” dedi.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde Bilgisayar Mühendisi 22 Yaşındaki Yusuf Nadir Uzun ve arkadaşlarının geliştirdiği "Runin Türkiye" isimli oyun, kısa sürede mobil oyun listesine girdi.

İstanbul’da Fatih Sultan Üniversite Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2’inci sınıfta okuyan Yusuf Nadir Uzun, arkadaşları ile birlikte oyun geliştirdi. "Runin Türkiye” oyununun prototipini 26 günde hazırladıklarını anlatan Uzun, şöyle konuştu:

“TÜRKİYE’Yİ TANITAN BİR OYUN TASARLADIK”

Arkadaşlarımla bir gün toplandık ortak karar alarak tüm Türkiye’yi tanıtacak bir oyun geliştirmemizi hedefledik. Bir hafta boyunca uykusuz geceler yaşadık. Çalışmalarımız sabaha kadar sürdü. İstanbul ve Türkiye’yi tanıtan bir oyun tasarladık. Şimdilik Taksim Caddesi üzerinde bol bonuslu bir oyun ve ödüllü yarışmamız var, ilerleyen günlerde memleketim Çameli’yi dahil olan bir bölüm hazırlayacağız.

“ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTRİDİM”

Daha ilk günden 1000 kişilik oyuncuya ulaştık hedefimiz 1 ay içerisinde 100 bin kişiye ulaşmak. Böyle bir çalışmanın içinde bulunmaktan çok mutluyum. Çok daha iyi oyunlar yapmayı hedefliyoruz. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Yaptığımız oyunlarla insanları eğlendirmeyi istiyoruz.

"26 GÜNDE GELİŞTİRDİK"

Arkadaşlar ile 26 günde oyunun tasarımını ve geliştirmeye başladık. Bu kısa zamanı çok iyi değerlendirerek normalde daha uzun sürecek bir oyunu 26 gün gibi kısa bir sürede geliştirdik. Vatandaşların ve oyuncuların ilgisi çok iyi uygulama mağazalarında şuanda oyunumuz ilerleyen günlerde herkesin indireceğini düşünüyoruz.  Çalışmalar devam ediyor. Yeni özellikler getirerek, oyun tasarım tarafında yapacağız. Oyun turnuvalarını aktif edeceğiz, ilerleyen versiyonlarda da çok oyunculu sistemi dahil ederek tüm oyuncuların oyuna girebileceği bir versiyonda sunmayı planlıyoruz” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.