Çiftçilere tarımsal sulama borusu hediye edildi

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.06.2017 - 11:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Çiftçilere tarımsal sulama borusu hediye edildi

Denizli’de, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin arttırılması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlatıldı.

Denizli’de, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin arttırılması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlatıldı.    Kırsal bölgelerde üretimin arttırılması ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal amaçlı sulama borusu hediye dağıtıldı. Proje ile suyun kaynağından gelirken kayba uğramaması ve sulama yapılacak bölgeye daha hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaşımı amaçlanıyor. Proje kapsamında Çameli İlçesinde Çiğdemli, İmamlar, Kalınkoz, Kınıkyeri, Kolak, Yeşilyayla, Elmalı, Emecik, Ericek ve Gürsu Mahallesindeki çiftçiler yaklaşık 13 bin metre sulama borusu dağıtılacak.   Düzenlenen törene Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Dairesi personeli, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. Törende, konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Gelir Kaynaklı seracılık,açık sebzecilik ve tarımcılık olan bölge halkı için tarımsal amaçlı sulama boruları çiftçilerimizin yüzünü güldürdü eski yöntemler ve arazi şartların zorluklarından dolayı eskiden zor oluyordu. Şimdi verilen borular arazilere ve tarlalara gömülüp su kaynaklarına aktarılmasıyla çiftçilerimiz daha bereketli ürünler elde edecek .Gelen Tarımsal amaçlı su boruları çiftçilerimize hayırlı olsun dilerken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a çiftçilerimize verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederim” dedi.   Mahallerin muhtarları, projeden memnun olduklarını belirterek, toprakların daha verimli hale geleceğini ve tarım ile hayvancılığın daha nitelikli olacağını kaydettiler.
Denizli’de, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin arttırılması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlatıldı.

Denizli’de, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin arttırılması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlatıldı. 

 

Kırsal bölgelerde üretimin arttırılması ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal amaçlı sulama borusu hediye dağıtıldı. Proje ile suyun kaynağından gelirken kayba uğramaması ve sulama yapılacak bölgeye daha hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaşımı amaçlanıyor. Proje kapsamında Çameli İlçesinde Çiğdemli, İmamlar, Kalınkoz, Kınıkyeri, Kolak, Yeşilyayla, Elmalı, Emecik, Ericek ve Gürsu Mahallesindeki çiftçiler yaklaşık 13 bin metre sulama borusu dağıtılacak.

 


Düzenlenen törene Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Dairesi personeli, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. Törende, konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Gelir Kaynaklı seracılık,açık sebzecilik ve tarımcılık olan bölge halkı için tarımsal amaçlı sulama boruları çiftçilerimizin yüzünü güldürdü eski yöntemler ve arazi şartların zorluklarından dolayı eskiden zor oluyordu. Şimdi verilen borular arazilere ve tarlalara gömülüp su kaynaklarına aktarılmasıyla çiftçilerimiz daha bereketli ürünler elde edecek .Gelen Tarımsal amaçlı su boruları çiftçilerimize hayırlı olsun dilerken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a çiftçilerimize verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 


Mahallerin muhtarları, projeden memnun olduklarını belirterek, toprakların daha verimli hale geleceğini ve tarım ile hayvancılığın daha nitelikli olacağını kaydettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.