DEGİAD Asgari Ücret Açıklamasının Ardından Gündemi Değerlendirdi

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 17.12.2021 - 10:53, Güncelleme: 17.12.2021 - 10:53
 

DEGİAD Asgari Ücret Açıklamasının Ardından Gündemi Değerlendirdi

DEGİAD İl Başkanı Hakan Urhan, milyonlarca kişinin beklediği asgari ücretin açıklanmasının ardından gündemi değerlendirdi.

Başkan Urhan yaptığı yazılı açıklamada; “Dün itibari ile yüzde 50’lik bir artışla asgari geçim indirimi de dahil olmak üzere 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücret, aslında gerçek enflasyon ile halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını bizlere göstermiştir. Diğer taraftan 2022 yılı içinde enflasyonun ne olacağını, hayat şartlarının nasıl değişeceğini kestirmemiz bu ekonomik şartlarda mümkün gözükmemektedir. Bu nedenle asgari ücrette önümüzdeki yıl içinde bir düzenleme daha yapılması ihtimali çok yüksektir. Öte yandan her ne kadar bugün açıklandığı üzere asgari ücret üzerindeki gelir ve damga vergileri alınmayacak olsa da hala asgari ücretin üzerindeki vergi yükü yüzde 40 civarındadır ve bu oran çok yüksektir. Bu vergilerin de azaltılması veya kaldırılması olumlu anlamda çalışana yansıyacaktır. Bu konuda devletin gerekli fedakarlığı yapması ve kolaylaştırıcı bir tutum alması gerekmektedir. Ayrıca yaşam şartlarının ülkemizde bölgelere göre farklılık gösterdiğini göz önünde bulunduracak olursak, bölgesel asgari ücret uygulamasını da masaya yatırmak seçenekler arasındadır. Tüm bunların yanı sıra enflasyon ve kur bu hızda artmaya devam ederse yüzde 50'lik asgari ücret artışının da süreç içinde eriyeceği yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle öncelikli odağımız enflasyonla mücadele, kurda oynaklığın azaltılması ve öngörülebilir bir ekonominin tesis edilmesi olmalıdır” dedi.
DEGİAD İl Başkanı Hakan Urhan, milyonlarca kişinin beklediği asgari ücretin açıklanmasının ardından gündemi değerlendirdi.

Başkan Urhan yaptığı yazılı açıklamada; “Dün itibari ile yüzde 50’lik bir artışla asgari geçim indirimi de dahil olmak üzere 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücret, aslında gerçek enflasyon ile halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını bizlere göstermiştir. Diğer taraftan 2022 yılı içinde enflasyonun ne olacağını, hayat şartlarının nasıl değişeceğini kestirmemiz bu ekonomik şartlarda mümkün gözükmemektedir. Bu nedenle asgari ücrette önümüzdeki yıl içinde bir düzenleme daha yapılması ihtimali çok yüksektir.

Öte yandan her ne kadar bugün açıklandığı üzere asgari ücret üzerindeki gelir ve damga vergileri alınmayacak olsa da hala asgari ücretin üzerindeki vergi yükü yüzde 40 civarındadır ve bu oran çok yüksektir. Bu vergilerin de azaltılması veya kaldırılması olumlu anlamda çalışana yansıyacaktır. Bu konuda devletin gerekli fedakarlığı yapması ve kolaylaştırıcı bir tutum alması gerekmektedir.

Ayrıca yaşam şartlarının ülkemizde bölgelere göre farklılık gösterdiğini göz önünde bulunduracak olursak, bölgesel asgari ücret uygulamasını da masaya yatırmak seçenekler arasındadır.

Tüm bunların yanı sıra enflasyon ve kur bu hızda artmaya devam ederse yüzde 50'lik asgari ücret artışının da süreç içinde eriyeceği yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle öncelikli odağımız enflasyonla mücadele, kurda oynaklığın azaltılması ve öngörülebilir bir ekonominin tesis edilmesi olmalıdır” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.