Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması

KÜLTÜR (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 10.09.2021 - 10:56, Güncelleme: 16.09.2021 - 15:16
 

Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması

Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenleyeceğini açıkladı.

Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında  “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenleyeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada; “2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış ve 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu vesileyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenlenmektedir.  Yarışmamız; insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarının sade Türkçe ile işlendiği, yeni ve özgün şiirler yazılmasının teşviki amacıyla il düzeyinde düzenlenmektedir. Başvurular, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze şahsen yapılacak olup posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Son katılım tarihi 26 Kasım 2021 Cuma saat: 17.00'dır. Değerlendirme sonucunda 1. olan yarışmacı 1 adet Cumhuriyet altını, 2. olan yarışmacı 1 adet yarım altın, 3. olan yarışmacı 1 adet çeyrek altın ile ödüllendirilecektir. Mansiyon ödülü olarak, 3 kişiye “Pamukkale ve Hierapolis Örenyeri Gezi Konsepti" takdim edilecektir. Detaylı bilgi, başvuru dilekçesi ve teknik şartname için denizli.ktb.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.
Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenleyeceğini açıkladı.

Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında  “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenleyeceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada; “2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış ve 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu vesileyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Denizli Yunus Emre Şiir Yarışması” düzenlenmektedir.  Yarışmamız; insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarının sade Türkçe ile işlendiği, yeni ve özgün şiirler yazılmasının teşviki amacıyla il düzeyinde düzenlenmektedir.

Başvurular, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze şahsen yapılacak olup posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Son katılım tarihi 26 Kasım 2021 Cuma saat: 17.00'dır.

Değerlendirme sonucunda 1. olan yarışmacı 1 adet Cumhuriyet altını, 2. olan yarışmacı 1 adet yarım altın, 3. olan yarışmacı 1 adet çeyrek altın ile ödüllendirilecektir. Mansiyon ödülü olarak, 3 kişiye “Pamukkale ve Hierapolis Örenyeri Gezi Konsepti" takdim edilecektir.

Detaylı bilgi, başvuru dilekçesi ve teknik şartname için denizli.ktb.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.