Denizli’de fırtına ve kar yağışı etkili olacak

HAVA DURUMU (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.03.2022 - 16:41, Güncelleme: 09.03.2022 - 16:41
 

Denizli’de fırtına ve kar yağışı etkili olacak

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 1 ila 10 derece arası değişirken yarından itibaren hava karla karışık yağmur ve fırtınalı olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında eksi derecelere düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Denizli’de Perşembe günü sabah saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinde ise karla karışık yağmur şeklinde olacağı Cuma günü ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında 2 ila 5 derece düşmesi beklenen Denizli’de, Perşembe günü kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada; Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Bölge genelinin çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı, Denizli çevrelerinin yağmurlu yükseklerinin kar yağışlı, öğle saatlerinden sonra da Uşak çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. UYARILAR ÇIĞ UYARISI: Özellikle Denizli'de yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. DENİZLİ İLÇE İLÇE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU
Denizli’de bugün hava sıcaklığı 1 ila 10 derece arası değişirken yarından itibaren hava karla karışık yağmur ve fırtınalı olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında eksi derecelere düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Denizli’de Perşembe günü sabah saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinde ise karla karışık yağmur şeklinde olacağı Cuma günü ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında 2 ila 5 derece düşmesi beklenen Denizli’de, Perşembe günü kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Denizli'de hava durumu

Meteorolojiden yapılan açıklamada;

Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinin çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı, Denizli çevrelerinin yağmurlu yükseklerinin kar yağışlı, öğle saatlerinden sonra da Uşak çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Özellikle Denizli'de yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DENİZLİ İLÇE İLÇE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

Denizli'de hava durumu

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.