Denizli’de insansız hava araçlarının uçuşu yasaklandı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 30.07.2021 - 18:41, Güncelleme: 30.07.2021 - 18:41
 

Denizli’de insansız hava araçlarının uçuşu yasaklandı

Denizli Emniyet Müdürlüğü izinsiz drone uçuranlara bin ile 20 bin TL arasında ceza uygulanacağını açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, ormanların drone ile yakıldığını şüphesini akıllara getirdi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Sivil İnsansız Hava Araçları ve Amatör Havacılık Faaliyetleri kapsamında; hava araçlarının uyacağı usul ve esaslar, Denizli Valiliğinin 2019/01 sayılı genelgesiyle belirlenerek, resmi internet sitesinde yayınlandı. Genelge kapsamında ilimiz genelinde uçuşa kısıtlanan alanlar belirlenmiş ve tüm İHA uçuşlarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiği belirtilmiştir. Genelgede belirtilen kurallara uymayanlara ve izinsiz uçuş yapanlara Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden, 1.000 (bin) TL ile 20.000 (yirmi bin) TL arasında idari para cezası yaptırımı uygulanacağı belirtildi. İHA (İnsansız Hava Aracı) kullanan vatandaşlarımızın, mağdur olmamaları için, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi “www.iha.shgm.gov.tr.” adresinden kayıt oluşturmaları ve uçuş yapmak için, “uçuş izin belgesini”  almaları ve istenildiğinde ibraz etmeleri gerekmekte olduğu belirtildi. ORMANLAR DRONE İLE Mİ YAKILDI? Öte yandan sosyal medyada dolaşan görüntüde drone ile alev püskürtülerek ormanların yakılması, akıllara Türkiye’de yaşanan ormanların bu yöntemle yakıldığı sorusunu akıllara getirirken insansız hava araçlarının kullanılması yasağı bu yüzden getirildiği düşünülüyor.
Denizli Emniyet Müdürlüğü izinsiz drone uçuranlara bin ile 20 bin TL arasında ceza uygulanacağını açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, ormanların drone ile yakıldığını şüphesini akıllara getirdi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

Sivil İnsansız Hava Araçları ve Amatör Havacılık Faaliyetleri kapsamında; hava araçlarının uyacağı usul ve esaslar, Denizli Valiliğinin 2019/01 sayılı genelgesiyle belirlenerek, resmi internet sitesinde yayınlandı.

Genelge kapsamında ilimiz genelinde uçuşa kısıtlanan alanlar belirlenmiş ve tüm İHA uçuşlarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiği belirtilmiştir. Genelgede belirtilen kurallara uymayanlara ve izinsiz uçuş yapanlara Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden, 1.000 (bin) TL ile 20.000 (yirmi bin) TL arasında idari para cezası yaptırımı uygulanacağı belirtildi.

İHA (İnsansız Hava Aracı) kullanan vatandaşlarımızın, mağdur olmamaları için, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi “www.iha.shgm.gov.tr.” adresinden kayıt oluşturmaları ve uçuş yapmak için, “uçuş izin belgesini”  almaları ve istenildiğinde ibraz etmeleri gerekmekte olduğu belirtildi.

ORMANLAR DRONE İLE Mİ YAKILDI?

Öte yandan sosyal medyada dolaşan görüntüde drone ile alev püskürtülerek ormanların yakılması, akıllara Türkiye’de yaşanan ormanların bu yöntemle yakıldığı sorusunu akıllara getirirken insansız hava araçlarının kullanılması yasağı bu yüzden getirildiği düşünülüyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.