Denizli’de koronavirüs haritası güncellendi! Vakasız tek ilçe orası

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 25.09.2021 - 12:20, Güncelleme: 25.09.2021 - 12:20
 

Denizli’de koronavirüs haritası güncellendi! Vakasız tek ilçe orası

Koronavirüs vaka oranları yükselişinin devam ettiği Denizli’de, yoğunluk haritası güncellendi. Denizli kent merkezinin kırmızıya büründüğü gözlenirken, nüfusu en yoğun olan ilçede vakaların yayıldığı, 1 ilçede ise vaka görülmüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayılarını açıkladı. Tabloya göre, Denizli’de vaka sayılarında yükseliş devam ediyor. Denizli önceki hafta vaka oranlarında yükselişe geçerek 77,62 olurken yeni haftada yükseliş devam ederek 96,36 olarak kaydedildi. Vaka oranın 96,36 olduğu Denizli’de, şehir içinde yüksek oranda vakanın yaşandığı kenar semtlerde ise orta ve düşük vakaların yaşandığı görülüyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakıldığında ağırlığı kent merkezi olmak üzere, nüfusu yüksek olan ilçelerde de vaka oranları etkiliyor. 60 bin 345 nüfusa sahip olan ve nüfus olarak Denizli’nin 3’üncü ilçesi olan Çivril’de vakaların yayıldığı gözlenirken, Çivril’i, vaka yoğunluğu olarak Acıpayam ve Sarayköy takip ediyor. 6 bin 320 nüfusa sahip Beyağaç İlçesi ie vakanın tek görülmediği ilçe oldu. İşte Denizli kent merkezi ve ilçelerde vaka yoğunluk haritaları:  
Koronavirüs vaka oranları yükselişinin devam ettiği Denizli’de, yoğunluk haritası güncellendi. Denizli kent merkezinin kırmızıya büründüğü gözlenirken, nüfusu en yoğun olan ilçede vakaların yayıldığı, 1 ilçede ise vaka görülmüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayılarını açıkladı. Tabloya göre, Denizli’de vaka sayılarında yükseliş devam ediyor. Denizli önceki hafta vaka oranlarında yükselişe geçerek 77,62 olurken yeni haftada yükseliş devam ederek 96,36 olarak kaydedildi.

Vaka oranın 96,36 olduğu Denizli’de, şehir içinde yüksek oranda vakanın yaşandığı kenar semtlerde ise orta ve düşük vakaların yaşandığı görülüyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakıldığında ağırlığı kent merkezi olmak üzere, nüfusu yüksek olan ilçelerde de vaka oranları etkiliyor. 60 bin 345 nüfusa sahip olan ve nüfus olarak Denizli’nin 3’üncü ilçesi olan Çivril’de vakaların yayıldığı gözlenirken, Çivril’i, vaka yoğunluğu olarak Acıpayam ve Sarayköy takip ediyor. 6 bin 320 nüfusa sahip Beyağaç İlçesi ie vakanın tek görülmediği ilçe oldu.

İşte Denizli kent merkezi ve ilçelerde vaka yoğunluk haritaları:

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.