Denizli'de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

HAVA DURUMU 25.11.2019 - 08:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

Son dakika! Denizli'de kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Denizli'de Pazartesi ve Salı günü etkili olacağı hava olayları konusundan vatandaşlara dikkatli olmalı konusunda uyarı yapdı.   Denizli’de bugün hava sıcaklığı 6 ila 16 derece arası değişirken ha kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli fırtına şeklinde olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Denizli İl Afef ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.   Denizli İl Afef ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “Kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına: İlimizde 25.11.2019 Pazartesi günü sabah 06:00'dan 26.11.2019 Salı günü sabah 06:00'a kadar gök gurultulu sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması; rüzgarın yer yer kuvvetli ve fırtına (60-80 km/sa) seklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, yıldırım, dolu yağısı; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise; Yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak illerimizde 25.11.2019 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 26.11.2019 Salı günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz'de yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın iç kesimlerde (60-80 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   Güney Ege'de rüzgarın kuvvetini artırarak yarın (pazartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın kuzey kesimlerinde pazartesi akşam saatlerinde, güney kesimlerinde ise salı (26/11/2019) günü günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.   Denizli’de 5 günlük hava raporu;    

Son dakika! Denizli'de kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Denizli'de Pazartesi ve Salı günü etkili olacağı hava olayları konusundan vatandaşlara dikkatli olmalı konusunda uyarı yapdı.

 

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 6 ila 16 derece arası değişirken ha kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli fırtına şeklinde olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Denizli İl Afef ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Denizli İl Afef ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “Kuvvetli yağış ve kuvvetli fırtına: İlimizde 25.11.2019 Pazartesi günü sabah 06:00'dan 26.11.2019 Salı günü sabah 06:00'a kadar gök gurultulu sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması; rüzgarın yer yer kuvvetli ve fırtına (60-80 km/sa) seklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, yıldırım, dolu yağısı; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise; Yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak illerimizde 25.11.2019 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 26.11.2019 Salı günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz'de yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın iç kesimlerde (60-80 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Güney Ege'de rüzgarın kuvvetini artırarak yarın (pazartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın kuzey kesimlerinde pazartesi akşam saatlerinde, güney kesimlerinde ise salı (26/11/2019) günü günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

 

Denizli’de 5 günlük hava raporu;

 



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.