Denizli'de sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

HAVA DURUMU 21.12.2019 - 09:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 4 ila 15 arası değişirken hava parçalı bulutlu rüzgar Güneyden 7 km/sa hızında esecek. Pazar gününden itibaren başlayacak yağışlı hava 3 gün devam edecek.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Denizli’de Pazar günü akşam saatlerinden sonra başlayacak sağanak yağış önümüzdeki hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği kaydedildi. Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde sağanak yağış beklenen Denizli’de hava sıcaklıklarında 2-ila 3 derece düşüş yaşanması tahmin ediliyor.   Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda ise;” Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre ilimiz genelinde Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ağaç devrilmesi, çatı uçması ve baca zehirlenmesi ve benzeri olumsuz durumlara karşı gerekli tedbirleri almalarını rica ederiz” ifadelerine yer verildi.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde: Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte Trakya, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in batısında görülmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.   Pazartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz bölümünde beklenen yağışların Ege ve Akdeniz kıyı illerinde gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olacağı, rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerden Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.   Önümüzdeki hafta içi kar yağabilir Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, ancak bu yağışların önümüzdeki hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.   Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerimizden başlayarak azalması ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.   Denizli'de 5 günlük hava raporu:

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 4 ila 15 arası değişirken hava parçalı bulutlu rüzgar Güneyden 7 km/sa hızında esecek. Pazar gününden itibaren başlayacak yağışlı hava 3 gün devam edecek.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Denizli’de Pazar günü akşam saatlerinden sonra başlayacak sağanak yağış önümüzdeki hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği kaydedildi. Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde sağanak yağış beklenen Denizli’de hava sıcaklıklarında 2-ila 3 derece düşüş yaşanması tahmin ediliyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda ise;” Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre ilimiz genelinde Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ağaç devrilmesi, çatı uçması ve baca zehirlenmesi ve benzeri olumsuz durumlara karşı gerekli tedbirleri almalarını rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte Trakya, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in batısında görülmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

Pazartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz bölümünde beklenen yağışların Ege ve Akdeniz kıyı illerinde gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olacağı, rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerden Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

Önümüzdeki hafta içi kar yağabilir

Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, ancak bu yağışların önümüzdeki hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

 

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerimizden başlayarak azalması ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri seviyesine inmesi bekleniyor.

 

Denizli'de 5 günlük hava raporu:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.