Denizlili Kadın Girişimciler Ali Aygören'den Sertifikalarını Aldı

DİĞER 15.05.2018 - 17:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizlili Kadın Girişimciler Ali Aygören'den Sertifikalarını Aldı

Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Denizlili 30 kadın girişimci adayı, 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.   Kendi girişimlerini kurmak üzere gün sayan adaylar, 14 Mayıs 2018 tarihinde Park Dedeman Denizli Hotel'de düzenlenen bir törenle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) onaylı sertifikalarını aldı.   Sertifika törenine, Denizli Belediyesi'nin 1999- 2004 dönemi başkanı Ali Aygören, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Akça Acar, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Tamer Atabarut, Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar ve gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral başta olmak üzere çok sayıda değerli isim katıldı.     İlham Veren Hikayeler Gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral, sertifika töreninde kadın girişimci adaylarıyla bir araya geldi. Eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarına yol göstermek amacıyla dünyada ilham veren kadınların hikayelerinden çarpıcı örnekler anlatan Ergu, tören sonrası “İlham Veren Kadınlar” isimli kitabını Denizlili kursiyerler için imzaladı.   46 Saatlik Eğitim Fikrim Geleceğim Projesi'ne katılmak isteyen 400’ü aşkın Denizlili kadın girişimci adayı www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvuruda bulundu. Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği beş modülden ve toplam 46 saatten oluşan eğitimlere katıldı. Fikrim Geleceğim kursiyerleri, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla verilen eğitim süresince Kişisel Yönetim Becerileri, Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması ve Sunumu alanlarında dersler aldı.   Hedef Yeni Kadın Girişimciler Kapsayıcı Büyüme Derneği, BÜYEM ve KOSGEB'in birlikte yürüttüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun destek verdiği proje Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor.   Eğitim maratonunun dördüncü yılında İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale, Konya, Kars, Edirne, Eskişehir, Şanlıurfa ve Denizli’de toplam 330 kadına ulaşan Fikrim Geleceğim projesi, kadın girişimci adaylarıyla buluşmaya devam edecek.

Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Denizlili 30 kadın girişimci adayı, 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

 

Kendi girişimlerini kurmak üzere gün sayan adaylar, 14 Mayıs 2018 tarihinde Park Dedeman Denizli Hotel'de düzenlenen bir törenle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) onaylı sertifikalarını aldı.

 

Sertifika törenine, Denizli Belediyesi'nin 1999- 2004 dönemi başkanı Ali Aygören, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Akça Acar, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Direktörü Dr. Tamer Atabarut, Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar ve gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral başta olmak üzere çok sayıda değerli isim katıldı.

 

 

İlham Veren Hikayeler

Gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral, sertifika töreninde kadın girişimci adaylarıyla bir araya geldi. Eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarına yol göstermek amacıyla dünyada ilham veren kadınların hikayelerinden çarpıcı örnekler anlatan Ergu, tören sonrası “İlham Veren Kadınlar” isimli kitabını Denizlili kursiyerler için imzaladı.

 

46 Saatlik Eğitim

Fikrim Geleceğim Projesi'ne katılmak isteyen 400’ü aşkın Denizlili kadın girişimci adayı www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvuruda bulundu. Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği beş modülden ve toplam 46 saatten oluşan eğitimlere katıldı. Fikrim Geleceğim kursiyerleri, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla verilen eğitim süresince Kişisel Yönetim Becerileri, Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması ve Sunumu alanlarında dersler aldı.

 

Hedef Yeni Kadın Girişimciler

Kapsayıcı Büyüme Derneği, BÜYEM ve KOSGEB'in birlikte yürüttüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun destek verdiği proje Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor.

 

Eğitim maratonunun dördüncü yılında İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale, Konya, Kars, Edirne, Eskişehir, Şanlıurfa ve Denizli’de toplam 330 kadına ulaşan Fikrim Geleceğim projesi, kadın girişimci adaylarıyla buluşmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.