Denizlili tarımsal üreticiler bu habere dikkat!

HAVA DURUMU 19.04.2019 - 12:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizlili tarımsal üreticiler bu habere dikkat!

Denizli ili genelinde ve Ege Bölgesi'nde iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı ve Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı önlemlerin alınılması için uyarı verildi.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son verilere göre kuzeybatı kesimlerden başlayarak, ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilir derecede soğuk hava etkisini gösterecek. 20 Nisan 2019 Cumartesi gününden itibaren ise Zirai Don Tehlikesi uyarısı verildi.     SOĞUK HAVA GERİ GELİYOR! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 15.04.2019 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelin serin havayla birlikte hava sıcaklıklarının; kuzeybatı kesimlerden başlayarak, ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilir derecede (4-8 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.   ZİRAİ DON UYARISI! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen uyarı; "20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar, 22 Nisan Pazartesi ve 23 Nisan Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir." şeklinde bir açıklama yayınlandı.

Denizli ili genelinde ve Ege Bölgesi'nde iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı ve Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı önlemlerin alınılması için uyarı verildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son verilere göre kuzeybatı kesimlerden başlayarak, ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilir derecede soğuk hava etkisini gösterecek.

20 Nisan 2019 Cumartesi gününden itibaren ise Zirai Don Tehlikesi uyarısı verildi.

 

 

SOĞUK HAVA GERİ GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 15.04.2019 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelin serin havayla birlikte hava sıcaklıklarının; kuzeybatı kesimlerden başlayarak, ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilir derecede (4-8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

 

ZİRAİ DON UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen uyarı; "20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar, 22 Nisan Pazartesi ve 23 Nisan Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir." şeklinde bir açıklama yayınlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.