Denizli’ye Faslı Gelin!

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 12.07.2021 - 11:54, Güncelleme: 12.07.2021 - 11:54
 

Denizli’ye Faslı Gelin!

Denizli'nin Çameli İlçesi’nde tekstil işçisi Beytullah Türk(23), bir arkadaşı aracılığı ile tanıştığı Faslı Yasemin Benja (23) ile memleketinde evlendi. Koronavirüs nedeniyle düğün yapamayan çift 6 ay sonra düğün töreni düzenledi.

Beytullah Türk, 1 yıl önce arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı Faslı Yasemin ile uzun süre whatsapptan görüşmeye başladı. Türk, Fasça bilmemesine rağmen telefondaki çeviri programı aracılığı ile Yasemin Benja ile görüşmeyi sürdürdü. Yasemin ile arkadaşlığı aşka dönüşen Beytullah Türk, evlilik teklif etmeye kara verdi.  Teklife olumlu cevap alan Türk, 6 ay önce Faslı aşkı ile nikah kıydırdı. Ancak genç çift koronavirüs tedbirleri nedeniyle düğün merasimi yapamadı. Genç çift normalleşme sürecinin ardından, Çameli İlçesi İmamlar Mahallesi’nde gecikmiş olsa da düğün töreni düzenledi. Geçtiğimiz hafta sonu düğün merasimi gerçekleştiren genç çift, doyasıya eğlendi. Damat Beytullah Türk, gelin arabası olarak süslediği kendi aracının arkasına, “Türkiye’de bulamadım, Fas’tan aldım” ilginç notu yazdırarak “Mutluyuz” ifadesine yer verdi. Öte yandan Faslı gelinin Türkçeyi öğrendiği ve Türk örflerine çabuk ayak uydurduğu belirtildi.
Denizli'nin Çameli İlçesi’nde tekstil işçisi Beytullah Türk(23), bir arkadaşı aracılığı ile tanıştığı Faslı Yasemin Benja (23) ile memleketinde evlendi. Koronavirüs nedeniyle düğün yapamayan çift 6 ay sonra düğün töreni düzenledi.

Beytullah Türk, 1 yıl önce arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı Faslı Yasemin ile uzun süre whatsapptan görüşmeye başladı. Türk, Fasça bilmemesine rağmen telefondaki çeviri programı aracılığı ile Yasemin Benja ile görüşmeyi sürdürdü.

Yasemin ile arkadaşlığı aşka dönüşen Beytullah Türk, evlilik teklif etmeye kara verdi.  Teklife olumlu cevap alan Türk, 6 ay önce Faslı aşkı ile nikah kıydırdı. Ancak genç çift koronavirüs tedbirleri nedeniyle düğün merasimi yapamadı. Genç çift normalleşme sürecinin ardından, Çameli İlçesi İmamlar Mahallesi’nde gecikmiş olsa da düğün töreni düzenledi.

Geçtiğimiz hafta sonu düğün merasimi gerçekleştiren genç çift, doyasıya eğlendi. Damat Beytullah Türk, gelin arabası olarak süslediği kendi aracının arkasına, “Türkiye’de bulamadım, Fas’tan aldım” ilginç notu yazdırarak “Mutluyuz” ifadesine yer verdi.

Öte yandan Faslı gelinin Türkçeyi öğrendiği ve Türk örflerine çabuk ayak uydurduğu belirtildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.