Doğa Tutkunlarının Yeni Rotası Çameli

TURİZM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.12.2021 - 11:16, Güncelleme: 28.12.2021 - 11:16
 

Doğa Tutkunlarının Yeni Rotası Çameli

Sonbahar ve Kış Turizmi denildiğinde Çameli ilk akla gelen ilçelerden biri oluyor. Günübirlik ve bir gece konaklamalı olarak gidebileceğiniz Çameli özellikle kış mevsiminde müthiş bir görsellik sunuyor.

BENİMLE KIRSALA TAŞINIR MISIN? SORUSUNUN CEVABIDIR ÇAMELİ Denizli’ye 109 km mesafede bulunan Çameli, olağan üstü güzellikleri ile hem yerli hem yabancı turistler açısından ilgi çekici bir yerdir. Şelalelerin ve görsel güzelliklerin yer aldığı ilçede Türkiye’de gezilmesi gereken yerler listesinde bile yerini alır. Pek çok kişinin fotoğraflardan bildiği ‘’ Şuraya bir gün gitmek lazım ‘’ dediği doğanın içerisinde bir mekandır Çameli İlçesine 2021 yılı içerisinde on binlerce yerli yabancı misafir geldi. ÇAMELİ’YE TURİST OLARAK GELİP 'YERLİ' OLDULAR Gelen misafirler ilçenin doğasına, havasına ve sıcakkanlı insanların misafirliklerine hayran kalarak ikinci yaşamlarının konaklayacağı ev ve arsa alarak yerleşmeye karar verenlerle dolu. Türkiye’nin bir çok yerinden Çameli ye yerleşmiş yerli ve yabancı misafirler görebilirsiniz yerleşik hayata geçenler Gerçekten burası çok güvenli, sakin, harika bir yer. Buranın manzarasını başka hiç bir yerde bulamazsınız. Amacınızı, “şehir yaşamına virgül koymak Nokta değil de virgülü seçerek diye açıklıyorlar Gelenlerin çoğu Marmara bölgesinden Şimdi toprakla uğraşıyor, kendi yiyeceğini yetiştiriyor, sürdürülebilir bir yaşam için çabalıyorlar. KÖY HAYATINI ÖZLEDİYSENİZ ÇAMELİ’YE GELİN! Kış sporları, günübirlik kurulan kamplar ile yapılan etkinliklerde 4-5 kilometreden 20 km kadar mesafeli Çameli’de kar yürüyüşleri yapılan bölgede yöre halkı da doğa sporcularına alışkın. Her zaman dayanışma içinde kış turizmi açısından önemli potansiyel, görsel açıdan da çok zenginlikler içerdiği ve muhteşem manzaralar sunan dağlarda yaban hayatı da oldukça zengindir. Çameli’yi gezen ve yerleşik hayata geçen doğaseverler, “ Denizli’nin ormanlarla kaplı yapısıyla doğaseverlerin uğrak noktalarından Çameli ilçesinde, eşsiz bir güzellikte olan bu güzellik karşısında hayran kaldık Gerçekten muhteşem bir manzaraya sahip. Dağların ve Ormanların arasında geçerek yürüyüş yaptık. Ormanda çok sayıda ve farklı ağaç türleri gördük. Köylerin içinden geçtik Doğa bir harika. Köylerden geçerken çocukların bize sevgiyle el sallaması hoşumuza gitti. Gökyüzü masmavi. Tur insana heyecan veriyor. Betona yenik düşen dev anakent ’in iç içe girmiş konutlarından bunalanların kaçış noktası. Piknik bahçesi, doğa ve huzur sığınağı. Doğanın hayli bonkör davrandığı Batı Akdeniz’in Çameli’nin doğası ziyaretçilere pastoral bir ziyafet çekiyor. Köyler, mağaralar, Göller, dere, orman, piknik alanları, tarihi yapıları hep bir arada bulabileceğiniz eşsiz bir yer Çameli’de her tür bisiklet parkuru ve yürüyüş parkuru bulmak mümkün. Köy yolları arasında asfalt yollar, orman içi patika yollar, su kenarı toprak yollar gibi her türlü kolay ve zorlu etaplar oluşturmak mümkün” diye konuştular.
Sonbahar ve Kış Turizmi denildiğinde Çameli ilk akla gelen ilçelerden biri oluyor. Günübirlik ve bir gece konaklamalı olarak gidebileceğiniz Çameli özellikle kış mevsiminde müthiş bir görsellik sunuyor.

BENİMLE KIRSALA TAŞINIR MISIN? SORUSUNUN CEVABIDIR ÇAMELİ

Denizli’ye 109 km mesafede bulunan Çameli, olağan üstü güzellikleri ile hem yerli hem yabancı turistler açısından ilgi çekici bir yerdir. Şelalelerin ve görsel güzelliklerin yer aldığı ilçede Türkiye’de gezilmesi gereken yerler listesinde bile yerini alır. Pek çok kişinin fotoğraflardan bildiği ‘’ Şuraya bir gün gitmek lazım ‘’ dediği doğanın içerisinde bir mekandır Çameli İlçesine 2021 yılı içerisinde on binlerce yerli yabancı misafir geldi.

ÇAMELİ’YE TURİST OLARAK GELİP 'YERLİ' OLDULAR

Gelen misafirler ilçenin doğasına, havasına ve sıcakkanlı insanların misafirliklerine hayran kalarak ikinci yaşamlarının konaklayacağı ev ve arsa alarak yerleşmeye karar verenlerle dolu. Türkiye’nin bir çok yerinden Çameli ye yerleşmiş yerli ve yabancı misafirler görebilirsiniz yerleşik hayata geçenler Gerçekten burası çok güvenli, sakin, harika bir yer. Buranın manzarasını başka hiç bir yerde bulamazsınız. Amacınızı, “şehir yaşamına virgül koymak Nokta değil de virgülü seçerek diye açıklıyorlar Gelenlerin çoğu Marmara bölgesinden Şimdi toprakla uğraşıyor, kendi yiyeceğini yetiştiriyor, sürdürülebilir bir yaşam için çabalıyorlar.

KÖY HAYATINI ÖZLEDİYSENİZ ÇAMELİ’YE GELİN!

Kış sporları, günübirlik kurulan kamplar ile yapılan etkinliklerde 4-5 kilometreden 20 km kadar mesafeli Çameli’de kar yürüyüşleri yapılan bölgede yöre halkı da doğa sporcularına alışkın. Her zaman dayanışma içinde kış turizmi açısından önemli potansiyel, görsel açıdan da çok zenginlikler içerdiği ve muhteşem manzaralar sunan dağlarda yaban hayatı da oldukça zengindir.

Çameli’yi gezen ve yerleşik hayata geçen doğaseverler, “ Denizli’nin ormanlarla kaplı yapısıyla doğaseverlerin uğrak noktalarından Çameli ilçesinde, eşsiz bir güzellikte olan bu güzellik karşısında hayran kaldık Gerçekten muhteşem bir manzaraya sahip. Dağların ve Ormanların arasında geçerek yürüyüş yaptık. Ormanda çok sayıda ve farklı ağaç türleri gördük. Köylerin içinden geçtik Doğa bir harika. Köylerden geçerken çocukların bize sevgiyle el sallaması hoşumuza gitti. Gökyüzü masmavi. Tur insana heyecan veriyor. Betona yenik düşen dev anakent ’in iç içe girmiş konutlarından bunalanların kaçış noktası. Piknik bahçesi, doğa ve huzur sığınağı. Doğanın hayli bonkör davrandığı Batı Akdeniz’in Çameli’nin doğası ziyaretçilere pastoral bir ziyafet çekiyor.

Köyler, mağaralar, Göller, dere, orman, piknik alanları, tarihi yapıları hep bir arada bulabileceğiniz eşsiz bir yer Çameli’de her tür bisiklet parkuru ve yürüyüş parkuru bulmak mümkün. Köy yolları arasında asfalt yollar, orman içi patika yollar, su kenarı toprak yollar gibi her türlü kolay ve zorlu etaplar oluşturmak mümkün” diye konuştular.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.