DSİ tarafından Denizli’de su sondaj çalışmaları devam ediyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 16.07.2021 - 09:34, Güncelleme: 16.07.2021 - 09:34
 

DSİ tarafından Denizli’de su sondaj çalışmaları devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) genel Müdürlüğü tarafından, Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Gerek Türkiye gerekse dünya genelinde yağışların azalması, kuraklık tehlikesini beraberinde getiriyor. İklimde yaşanan değişkenlikler kuraklığı doğuran diğer önemli nedenler olarak karşımıza çıkıyor. Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son yıllarda ülkemiz genelinde etkili olan ve DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında da etkisini yüksek derecede hissettiren mevsimsel ve tarımsal kuraklık nedeniyle Denizli ilinde tarımsal sulamanın devamlılığı için; Denizli’nin Tavas ve Çal ilçelerinde Bölge Müdürlüğümüzün idari imkanları ile bölge çiftçimizin en az etkilenmesi amasıyla 3 adet derin su kuyusu açılmıştır. Açılan su kuyuları ile birlikte; Çiftçilerimizin kuraklıktan en az seviyede etkilenerek, üretimde yaşanacak rekolte kaybının önüne geçilmiştir. Açılan su sondaj kuyularının bölge çiftçimize hayırlı olmasını temenni eder, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi.  
Devlet Su İşleri (DSİ) genel Müdürlüğü tarafından, Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Gerek Türkiye gerekse dünya genelinde yağışların azalması, kuraklık tehlikesini beraberinde getiriyor. İklimde yaşanan değişkenlikler kuraklığı doğuran diğer önemli nedenler olarak karşımıza çıkıyor.

Denizli ili ve ilçelerine bağlı bazı mahallerde yürütülen sondaj çalışmaları ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son yıllarda ülkemiz genelinde etkili olan ve DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında da etkisini yüksek derecede hissettiren mevsimsel ve tarımsal kuraklık nedeniyle Denizli ilinde tarımsal sulamanın devamlılığı için; Denizli’nin Tavas ve Çal ilçelerinde Bölge Müdürlüğümüzün idari imkanları ile bölge çiftçimizin en az etkilenmesi amasıyla 3 adet derin su kuyusu açılmıştır. Açılan su kuyuları ile birlikte; Çiftçilerimizin kuraklıktan en az seviyede etkilenerek, üretimde yaşanacak rekolte kaybının önüne geçilmiştir. Açılan su sondaj kuyularının bölge çiftçimize hayırlı olmasını temenni eder, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi.

 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.