Eğitim Fakültesi, Turuncu Bayrak Adayı Olmaya Hak Kazandı

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.07.2021 - 09:27, Güncelleme: 28.07.2021 - 09:27
 

Eğitim Fakültesi, Turuncu Bayrak Adayı Olmaya Hak Kazandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2021’de yapmış olduğu düzenlemeler ve iyileştirmeler sonucunda “Mekânda Erişim” kategorisinde Turuncu Bayrak adayı olmaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Öğrenci Dostu Yeni YÖK” anlayışıyla, özel yaklaşım gerektiren öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere rahat katılımlarını sağlamak hedefiyle üniversiteleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği “YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2021”de farklı kategorilerde, üniversitelerde yapılan düzenleme çalışmaları sonunda bayrak kazanmaya aday olan üniversiteleri açıkladı. PAÜ Eğitim Fakültesi, gerçekleştirdiği düzenleme çalışmaları ile Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak) kategorisinde ödüle yakın olduğunu, adaylar arasına girerek gösterdi. YÖK tarafından Turuncu, Yeşil ve Mavi olmak üzere, üç ayrı renkte, Mekânda Erişilebilirlik, Eğitimde Erişilebilirlik ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorilerinde 2018 yılından bugüne Üniversitelere ödüller veriliyor. Rektör Kutluhan: “Sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini, farklı kategorilerde öncelikle aday sonrasında ise ödüle layık görülmemiz ile almış olacağız." Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Üniversitemizdeki eğitim öğretim faaliyetleri, yerleşke içinde fakültelere erişim ve sosyal alanlarından tüm öğrencimizin eşit şekilde faydalanabilmeleri konularına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Üniversitemizin fakülteleri, ilgili birimlerimiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürürken bizler de PAÜ yönetimi olarak bu çalışmaları yakından takip ediyor; bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Farklı fakültelerde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerimizin de talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz bu çalışmalarımızın nihayetinde Eğitim Fakültemizin, “YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2021”de Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde ödül almaya aday fakültelerden biri olması bizleri mutlu etmiş; bu konuda yaptığımız çalışmalar konusunda doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermiştir. Umuyorum ki sürdürdüğümüz bu çalışmaların meyvelerini, farklı kategorilerde ve diğer fakültelerimizin de turuncu bayrak ödülüne öncelikle aday sonrasında ise ödüle layık görülmesi ile almış olacağız. Eğitim Fakültemizi bu konuda tebrik ediyor, fakültemizin ödüle aday görülmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2021’de yapmış olduğu düzenlemeler ve iyileştirmeler sonucunda “Mekânda Erişim” kategorisinde Turuncu Bayrak adayı olmaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Öğrenci Dostu Yeni YÖK” anlayışıyla, özel yaklaşım gerektiren öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetleriyle birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere rahat katılımlarını sağlamak hedefiyle üniversiteleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği “YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2021”de farklı kategorilerde, üniversitelerde yapılan düzenleme çalışmaları sonunda bayrak kazanmaya aday olan üniversiteleri açıkladı. PAÜ Eğitim Fakültesi, gerçekleştirdiği düzenleme çalışmaları ile Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak) kategorisinde ödüle yakın olduğunu, adaylar arasına girerek gösterdi.

YÖK tarafından Turuncu, Yeşil ve Mavi olmak üzere, üç ayrı renkte, Mekânda Erişilebilirlik, Eğitimde Erişilebilirlik ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorilerinde 2018 yılından bugüne Üniversitelere ödüller veriliyor.

Rektör Kutluhan: “Sürdürdüğümüz çalışmaların meyvelerini, farklı kategorilerde öncelikle aday sonrasında ise ödüle layık görülmemiz ile almış olacağız."

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Üniversitemizdeki eğitim öğretim faaliyetleri, yerleşke içinde fakültelere erişim ve sosyal alanlarından tüm öğrencimizin eşit şekilde faydalanabilmeleri konularına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Üniversitemizin fakülteleri, ilgili birimlerimiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürürken bizler de PAÜ yönetimi olarak bu çalışmaları yakından takip ediyor; bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Farklı fakültelerde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerimizin de talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz bu çalışmalarımızın nihayetinde Eğitim Fakültemizin, “YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri 2021”de Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde ödül almaya aday fakültelerden biri olması bizleri mutlu etmiş; bu konuda yaptığımız çalışmalar konusunda doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermiştir. Umuyorum ki sürdürdüğümüz bu çalışmaların meyvelerini, farklı kategorilerde ve diğer fakültelerimizin de turuncu bayrak ödülüne öncelikle aday sonrasında ise ödüle layık görülmesi ile almış olacağız. Eğitim Fakültemizi bu konuda tebrik ediyor, fakültemizin ödüle aday görülmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.