El Emeği Göz Nuru Eserlerini Sergilediler

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.05.2022 - 15:39, Güncelleme: 26.05.2022 - 15:39
 

El Emeği Göz Nuru Eserlerini Sergilediler

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında ilimiz halk eğitimi merkezleri kursiyerlerinin ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü fuaye alanındaki sergi Honaz Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde il genelindeki halk eğitimi merkezi müdürlüklerinin de katkılarıyla Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi. Serginin açılışına Honaz Kaymakamı Hamit Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran, halk eğitimi merkezleri müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Örgün eğitim çatısı altında faaliyetlerimizi sürdürürken bu sisteme dâhil olmayan ancak kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımız için de hayat boyu öğrenme faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde yıl boyunca birçok kursiyerimize birçok alanda kurslar verdik. Kadın istihdamı da dâhil olmak üzere herhangi bir meslek grubu için vatandaşlarımızın koluna altın bileziği kazandırmak gayesiyle yıl boyunca çalışmalarımız oluyor. Bu çalışmaların ürünlerini de Haziran Ayı’nın 2. Haftasına kadar sürecek olan Hayat Boyu Öğrenme Haftasında sergileme fırsatı buluyoruz. Bugün müdürlüğümüz fuaye alanında açılışı yapılan sergimiz yıl boyunca kursiyerlerimizin ürettiği ürünlerin yalnızca küçük bir bölümünü içeriyor. Bizler bu çalışmaları yaparken yerel yönetimler, müftülükler ve çeşitli sivil toplum örgütleri olmak üzere birçok farklı kurum ve kuruluşla iç içe olduk. Bunu sağlarken amacımız; eğitimin yalnızca okul çatısı altında değil her yerde olabileceğine vurgu yapmaktı. Eğitim - üretim - istihdam üçgeninin her bir ayağına önemli projelerle destek veriyoruz. Tıpkı meslek liselerimizde e-ticarete verdiğimiz önem gibi Halk Eğitim Merkezlerimizde üretilen ürünlerin de satışını e-ticaret sitelerinde gerçekleştiriyoruz” dedi. Hayat Boyu Eğitim beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendine amaç edinmektedir. Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında 7’den 77’ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. 2022 Mayıs ayı itibariyle ilimiz genelinde 4.683 adet farklı alanlarda Hayat Boyu Öğrenme Kursu açılmış olup bu kurslara toplam 107.632 kursiyer katılım göstermiştir.   Gün boyu ziyarete açık olan sergide; kağıt, rölyef, makrome ürünler, taş boyama sanatı, su kabağı işlemeciliği, deri işlemeciliği, geri dönüşüm malzemelerinden ürünler, tezhip ve minyatür sanatı, cura ve bağlama, hasır sepet, ahşap boyama, ahşap işçiliği, fıçı, tel kırma, kumaş işleme ürünleri sergileniyor.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında ilimiz halk eğitimi merkezleri kursiyerlerinin ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü fuaye alanındaki sergi Honaz Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde il genelindeki halk eğitimi merkezi müdürlüklerinin de katkılarıyla Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi.

Serginin açılışına Honaz Kaymakamı Hamit Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran, halk eğitimi merkezleri müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Örgün eğitim çatısı altında faaliyetlerimizi sürdürürken bu sisteme dâhil olmayan ancak kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımız için de hayat boyu öğrenme faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde yıl boyunca birçok kursiyerimize birçok alanda kurslar verdik. Kadın istihdamı da dâhil olmak üzere herhangi bir meslek grubu için vatandaşlarımızın koluna altın bileziği kazandırmak gayesiyle yıl boyunca çalışmalarımız oluyor. Bu çalışmaların ürünlerini de Haziran Ayı’nın 2. Haftasına kadar sürecek olan Hayat Boyu Öğrenme Haftasında sergileme fırsatı buluyoruz. Bugün müdürlüğümüz fuaye alanında açılışı yapılan sergimiz yıl boyunca kursiyerlerimizin ürettiği ürünlerin yalnızca küçük bir bölümünü içeriyor. Bizler bu çalışmaları yaparken yerel yönetimler, müftülükler ve çeşitli sivil toplum örgütleri olmak üzere birçok farklı kurum ve kuruluşla iç içe olduk. Bunu sağlarken amacımız; eğitimin yalnızca okul çatısı altında değil her yerde olabileceğine vurgu yapmaktı. Eğitim - üretim - istihdam üçgeninin her bir ayağına önemli projelerle destek veriyoruz. Tıpkı meslek liselerimizde e-ticarete verdiğimiz önem gibi Halk Eğitim Merkezlerimizde üretilen ürünlerin de satışını e-ticaret sitelerinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

Hayat Boyu Eğitim beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendine amaç edinmektedir. Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında 7’den 77’ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir.

2022 Mayıs ayı itibariyle ilimiz genelinde 4.683 adet farklı alanlarda Hayat Boyu Öğrenme Kursu açılmış olup bu kurslara toplam 107.632 kursiyer katılım göstermiştir.

 

Gün boyu ziyarete açık olan sergide; kağıt, rölyef, makrome ürünler, taş boyama sanatı, su kabağı işlemeciliği, deri işlemeciliği, geri dönüşüm malzemelerinden ürünler, tezhip ve minyatür sanatı, cura ve bağlama, hasır sepet, ahşap boyama, ahşap işçiliği, fıçı, tel kırma, kumaş işleme ürünleri sergileniyor.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.