Emekli'ye enflasyon zammı ne kadar olacak?

EKONOMİ 09.10.2018 - 11:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Emekli'ye enflasyon zammı ne kadar olacak?

Ülke genelinde 12 milyonun aşkın emeklinin merak içinde beklediği Ocak zammı ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Temmuz ayında aldıkları zam ile yüzleri gülen vatandaşlar, iki bayramda da ikramiye sahibi olmuşlar ve bu biner liralık ikramiyeler her sene tekrarlanacak şekilde verilmeye devam edecek.   Emekli maaşları ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar ocak ayında maaşlara yapılacak artış için merak içinde bekleyişlerini sürdürüyorlar. Her sene olduğu gibi bu yılda zamları belirleyecek en önemli etken enflasyon oranı olacak. 2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranlarına bağlı olarak zamlı maaşlarına kavuşacak emekliler konuyla ilgili araştırmalarını sürdürürken, bu konu şimdiden trendler listesinin ilk sıralara tırmanmaya başladı. Daha önce aldıkları Temmuz zammı ve bayramda verilen iki ikramiye ile yüzleri gülen vatandaşlar için bu yıl Ocak zammında iyi bir maaş artışı bekleniyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Maaşlara yapılacak zam miktarı belli oldu mu? İşte tüm bu soruların yanıtlarını Denizli20Haber.com.tr ekibi olarak sizler için hazırladık.   EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?   Maaşlara yapılacak artışta en önemli detay enflasyon oranı olacak. SSK ve BAĞKUR'lular internet üzerinden en çok arattıkları konular arasında 'Emekli maaşına yapılacak zam miktarı ne kadar olacak?' sorusu geliyor. Enflasyon oranının etkili olacağı artışlarda 2018 yılının ikinci yarısı baz alınacak. İlk 3 aylık verilere göre yüzde 9.34 oranında olması bekleniyor. Bu durum son 3 aylık enflasyon oranları da baz alındığında daha da farklılık gösterecek.   EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?   Bu, maaşlarda 95,4 ile 456,93 lira arasında artış getirecek. Halen bin 21 lira 39 kuruş seviyesinde bulunan en düşük maaş bin 116 lira 79 kuruşa çıkacak. 4 bin 892 lira 19 kuruş seviyesinde bulunan en yüksek maaş ise 5 bin 349 lira 12 kuruşa yükselecek. Bu rakamlar 3 aylık verilerin, yani Ekim, Kasım ve Aralık enflasyonunun eklenmesiyle artacak. 2018 yılı enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 10.65 olacak. Bu tahmin gerçekleşirse, maaşlarda 108,78 lira ile 521,02 lira arasında artış yaşanacak. Kesin rakamlar, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 yılı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.  

Ülke genelinde 12 milyonun aşkın emeklinin merak içinde beklediği Ocak zammı ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Temmuz ayında aldıkları zam ile yüzleri gülen vatandaşlar, iki bayramda da ikramiye sahibi olmuşlar ve bu biner liralık ikramiyeler her sene tekrarlanacak şekilde verilmeye devam edecek.

 

Emekli maaşları ile ilgili son dakika araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar ocak ayında maaşlara yapılacak artış için merak içinde bekleyişlerini sürdürüyorlar. Her sene olduğu gibi bu yılda zamları belirleyecek en önemli etken enflasyon oranı olacak. 2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon oranlarına bağlı olarak zamlı maaşlarına kavuşacak emekliler konuyla ilgili araştırmalarını sürdürürken, bu konu şimdiden trendler listesinin ilk sıralara tırmanmaya başladı. Daha önce aldıkları Temmuz zammı ve bayramda verilen iki ikramiye ile yüzleri gülen vatandaşlar için bu yıl Ocak zammında iyi bir maaş artışı bekleniyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Maaşlara yapılacak zam miktarı belli oldu mu? İşte tüm bu soruların yanıtlarını Denizli20Haber.com.tr ekibi olarak sizler için hazırladık.

 

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

 

Maaşlara yapılacak artışta en önemli detay enflasyon oranı olacak. SSK ve BAĞKUR'lular internet üzerinden en çok arattıkları konular arasında 'Emekli maaşına yapılacak zam miktarı ne kadar olacak?' sorusu geliyor. Enflasyon oranının etkili olacağı artışlarda 2018 yılının ikinci yarısı baz alınacak. İlk 3 aylık verilere göre yüzde 9.34 oranında olması bekleniyor. Bu durum son 3 aylık enflasyon oranları da baz alındığında daha da farklılık gösterecek.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

 

Bu, maaşlarda 95,4 ile 456,93 lira arasında artış getirecek. Halen bin 21 lira 39 kuruş seviyesinde bulunan en düşük maaş bin 116 lira 79 kuruşa çıkacak. 4 bin 892 lira 19 kuruş seviyesinde bulunan en yüksek maaş ise 5 bin 349 lira 12 kuruşa yükselecek. Bu rakamlar 3 aylık verilerin, yani Ekim, Kasım ve Aralık enflasyonunun eklenmesiyle artacak.

2018 yılı enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 10.65 olacak.

Bu tahmin gerçekleşirse, maaşlarda 108,78 lira ile 521,02 lira arasında artış yaşanacak.

Kesin rakamlar, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 yılı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.