Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır!

SİYASET (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 26.04.2021 - 15:41, Güncelleme: 26.04.2021 - 15:41
 

Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır!

Türkiye Gençlik Birliği Amerika Devlet Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını tanıdığını belirten açıklamalarının ardından harekete geçti. Birçok şehirde İl Başkanlıkları ile beraber Joe Biden’ın açıklamalarına yönelik tepkilerini Basın açıklamaları ile dile getireceklerini duyurmuşlardı. Hafta sonu kısıtlamalarının bitmesi ile beraber Türkiye Gençlik Birliği bütün yöneticileri ile harekete geçti ve bütün illerde çalışmalara başlandı.

Türkiye Gençlik Birliği Denizli İl Başkanlığı da harekete geçti ve açıklamalarını yapmak için Candoğan Parkı’ında toplandı. Denizli İl Başkanı Ali Rıza Yığ yaptığı açıklamada 1915 olaylarının herhangi hukuksal veya tarihsel bir temeli olmadığını vurguladı. Ancak Türkiye’ye yönelik ABD’den hem silahlı hem de ideolojik tehditlere değinen Yığ emperyalizmle mücadele için yapılması gerekenleri sıraladı: “Türkiye’ye yönelik tehditler ciddidir, Türkiye’nin cevabı da ciddi olmalıdır. Türkiye’yi kuşatma girişimleri ortada olan ABD’nin saldırılarına verilecek yanıt lafla değil, eylemle olmalıdır. Acilen atmamız gereken adımlar şöyledir:   1. Türkiye elindeki AİHM kararı silahını kullanmalıdır. 2.  Türkiye ABD tehditlerine karşı komşu ülkelerle derhal işbirliği yapmalıdır. PKK’nın üzerine Suriye’yle birlikte gitmelidir. 3. Türkiye Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki ABD tehdidine Rusya ile işbirliği yaparak cevap vermelidir. 4. Soykırım Yalanlarının yanında saf tutan, PKK’nın siyasi kolu HDP kapatılmalıdır. 5. KKTC’nin tanıtılması için Türkiye güçlü adımlar atmalıdır.”   Önerilerinde bulunan Yığ açıklamasını şu sözlerle bitirdi:   “Türkiye’yi yönetenler ve tüm Türk milleti, ABD’yle savaş halinde olduğumuz gerçeğine göre hareket etmelidir. ABD’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının hiçbir hükmü yoktur. Fakat Türkiye’nin İncirlik ve Kürecik üslerini kontrolüne almasının kesin bir hükmü vardır. ABD askerlerinin topraklarımızda yeri yoktur. ABD askerleri derhal İncirlik Üssünden kovulmalıdır. Bu düşmanca saldırılar ancak bu cesaret, özgüven ve kararlılıkla püskürtülebilir. Türk milleti ve Türk gençliği, bu iradenin arkasında sımsıkı kenetlenecektir.”
Türkiye Gençlik Birliği Amerika Devlet Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını tanıdığını belirten açıklamalarının ardından harekete geçti. Birçok şehirde İl Başkanlıkları ile beraber Joe Biden’ın açıklamalarına yönelik tepkilerini Basın açıklamaları ile dile getireceklerini duyurmuşlardı. Hafta sonu kısıtlamalarının bitmesi ile beraber Türkiye Gençlik Birliği bütün yöneticileri ile harekete geçti ve bütün illerde çalışmalara başlandı.

Türkiye Gençlik Birliği Denizli İl Başkanlığı da harekete geçti ve açıklamalarını yapmak için Candoğan Parkı’ında toplandı. Denizli İl Başkanı Ali Rıza Yığ yaptığı açıklamada 1915 olaylarının herhangi hukuksal veya tarihsel bir temeli olmadığını vurguladı. Ancak Türkiye’ye yönelik ABD’den hem silahlı hem de ideolojik tehditlere değinen Yığ emperyalizmle mücadele için yapılması gerekenleri sıraladı:

“Türkiye’ye yönelik tehditler ciddidir, Türkiye’nin cevabı da ciddi olmalıdır. Türkiye’yi kuşatma girişimleri ortada olan ABD’nin saldırılarına verilecek yanıt lafla değil, eylemle olmalıdır. Acilen atmamız gereken adımlar şöyledir:

 

1. Türkiye elindeki AİHM kararı silahını kullanmalıdır.

2.  Türkiye ABD tehditlerine karşı komşu ülkelerle derhal işbirliği yapmalıdır. PKK’nın üzerine Suriye’yle birlikte gitmelidir.

3. Türkiye Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki ABD tehdidine Rusya ile işbirliği yaparak cevap vermelidir.

4. Soykırım Yalanlarının yanında saf tutan, PKK’nın siyasi kolu HDP kapatılmalıdır.

5. KKTC’nin tanıtılması için Türkiye güçlü adımlar atmalıdır.”

 

Önerilerinde bulunan Yığ açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

 

“Türkiye’yi yönetenler ve tüm Türk milleti, ABD’yle savaş halinde olduğumuz gerçeğine göre hareket etmelidir. ABD’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının hiçbir hükmü yoktur. Fakat Türkiye’nin İncirlik ve Kürecik üslerini kontrolüne almasının kesin bir hükmü vardır.

ABD askerlerinin topraklarımızda yeri yoktur. ABD askerleri derhal İncirlik Üssünden kovulmalıdır.

Bu düşmanca saldırılar ancak bu cesaret, özgüven ve kararlılıkla püskürtülebilir.

Türk milleti ve Türk gençliği, bu iradenin arkasında sımsıkı kenetlenecektir.”

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.