Erzurum-Erzincan Tanıtım Günleri coşkuyla devam ediyor

KÜLTÜR 25.11.2019 - 10:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Erzurum-Erzincan Tanıtım Günleri coşkuyla devam ediyor

Denizli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ve Erzincan Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen Erzurum- Erzincan tanıtım günleri, Merkezefendi Kültür Merkezi etkinlik alanında başladı.   Erzurum ve Erzincan’ı anlatmak ve tanıtmak için düzenlenen Erzurum- Erzincan Tanıtım Günleri’nde geleneksel el sanatları, yemekler halk oyunları, yöresel ürünler ile sosyal ve kültürel değerler tanıtılıyor.   Resmi açılışı 23 Kasım Cumartesi günü yapılan organizasyonun ilk gününde, yerel sanatçılar Selami Duman, Canan Çağlı ve Hançer Bar Ekibi’nin katılımıyla başladı. Etkinliğin ikinci gününde Pazar olması nedeniyle tanıtım günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.     TÜM DENİZLİ DAVETLİ Denizli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Odunkeserler, Denizli’yle Erzurum arasında bir köprü kurma maksadıyla kültür ve medeniyetler şehri Erzurum`un kültürel değerlerinin, yöresel ürünlerinin, halk oyunlarının, müziğinin kısacası tüm değerlerinin sergilendiği tanıtım günlerinin, 23 Kasım’da başladığını ve 1 Aralık Pazar günü sona ereceğini belirtti. Yaklaşık 10 gün sürecek olan tanıtım günlerine tüm Denizli halkını beklediklerini belirten Odunkeserler, katılımın yüksek olacağını ifade etti.     ANADOLU ÜRÜNLERİ STANTLARDA YERİNİ ALDI Etkinlik alanında çocuklar için hazırlanan oyun alanlarının yanı sıra, deve ve midili atları ile yapılan turlarda çocuklar eğlencenin tadına varıyor. Erzurum ve Erzincan’a has el sanatları ve yöresel yemeklerin ve ürünlerin yanı sıra Anadolu’nun çeşitli illerinin yöresel ürünleri de stantlarda yerini aldı. Tanıtım günlerine gelen vatandaşlar özlediği lezzet ve tatların ürünlerini alarak etkinliğe katkı sağlıyor. Vatandaşların özellikle Erzurum’un meşhur Cağ Kebabı’na yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.     SELAMİ DUMAN COŞTURDU Erzurumlu Halk Müzik Sanatçısı Selami Duman, etkinliğin ikinci gününde tekrar sahne alarak söylediği yöresel türkülerle vatandaşları coşturdu. Türkülere halay, bar ve oyunlarla eşlik eden vatandaşlar adeta coştu. Birlik ve beraberliğin timsali olan halay ve bar birbirlerini ilk kez görmelerine rağmen oyunlara birlikte eşlik ederek özlem giderdiler.    

Denizli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ve Erzincan Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen Erzurum- Erzincan tanıtım günleri, Merkezefendi Kültür Merkezi etkinlik alanında başladı.

 

Erzurum ve Erzincan’ı anlatmak ve tanıtmak için düzenlenen Erzurum- Erzincan Tanıtım Günleri’nde geleneksel el sanatları, yemekler halk oyunları, yöresel ürünler ile sosyal ve kültürel değerler tanıtılıyor.

 

Resmi açılışı 23 Kasım Cumartesi günü yapılan organizasyonun ilk gününde, yerel sanatçılar Selami Duman, Canan Çağlı ve Hançer Bar Ekibi’nin katılımıyla başladı. Etkinliğin ikinci gününde Pazar olması nedeniyle tanıtım günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

TÜM DENİZLİ DAVETLİ

Denizli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yakup Odunkeserler, Denizli’yle Erzurum arasında bir köprü kurma maksadıyla kültür ve medeniyetler şehri Erzurum`un kültürel değerlerinin, yöresel ürünlerinin, halk oyunlarının, müziğinin kısacası tüm değerlerinin sergilendiği tanıtım günlerinin, 23 Kasım’da başladığını ve 1 Aralık Pazar günü sona ereceğini belirtti. Yaklaşık 10 gün sürecek olan tanıtım günlerine tüm Denizli halkını beklediklerini belirten Odunkeserler, katılımın yüksek olacağını ifade etti.

 

 

ANADOLU ÜRÜNLERİ STANTLARDA YERİNİ ALDI

Etkinlik alanında çocuklar için hazırlanan oyun alanlarının yanı sıra, deve ve midili atları ile yapılan turlarda çocuklar eğlencenin tadına varıyor. Erzurum ve Erzincan’a has el sanatları ve yöresel yemeklerin ve ürünlerin yanı sıra Anadolu’nun çeşitli illerinin yöresel ürünleri de stantlarda yerini aldı. Tanıtım günlerine gelen vatandaşlar özlediği lezzet ve tatların ürünlerini alarak etkinliğe katkı sağlıyor. Vatandaşların özellikle Erzurum’un meşhur Cağ Kebabı’na yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

 

 

SELAMİ DUMAN COŞTURDU

Erzurumlu Halk Müzik Sanatçısı Selami Duman, etkinliğin ikinci gününde tekrar sahne alarak söylediği yöresel türkülerle vatandaşları coşturdu. Türkülere halay, bar ve oyunlarla eşlik eden vatandaşlar adeta coştu. Birlik ve beraberliğin timsali olan halay ve bar birbirlerini ilk kez görmelerine rağmen oyunlara birlikte eşlik ederek özlem giderdiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.