Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi Yapıldı

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 28.03.2022 - 17:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 17:32
 

Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi Yapıldı

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen Öğretmen Atölyeleri Projesinin Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi gerçekleştirildi.

Honaz Belediyesi Ortaokulunda gerçekleştirilen atölyeye İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Atölye Koordinatörü Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Asiye İvrendi ve Honaz ilçesinde görevli okul öncesi öğretmenleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici atölyenin açılış konuşmasında “Okul Öncesi bizler için çok önemli bir alan. Bu alan; insanın tüm hayatı boyunca davranışından akademik başarısına kadar etki eden bir dönemi kapsıyor. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı Şurası yapıldı. Bu Şura’da ana tema fırsat adaleti idi. Buradan yola çıkarak Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi başlatıldı. Eğitim öğretim hayatlarında okul öncesi eğitimle temas etmiş öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel başarılarına ve hayata daha hazır bireyler haline geldiklerine şahit oluyoruz. Okul Öncesi Öğretmenlerimizin katkıları ve attıkları temeller sayesinde öğrencilerimiz bir üst kademeye daha donanımlı bir şekilde hazır olacaklar. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi kapsamında ilimiz genelinde 8 bin öğretmenimizin katıldığı geniş çaplı bir anket ve analiz çalışmasına imza attık. Yapılan çalışma sonucu öğretmenlerimizin birebir eğitim isteklerini raporladık. Çıkan planlamalar doğrultusunda öğretmenlerimizi küçük gruplar halinde alanında uzman akademisyenlerle buluşturuyoruz. Bu çalışmalarımızı da daha verimli olması adına atölye şeklinde gerçekleştiriyoruz. Mart ayı öğretmen atölyeleri kapsamında akademik, sosyal, bilişsel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönelik 15 adet atöye çalışması gerçekleştirildi. Bu atölyelere gönüllülük esasına dayalı olarak 250 öğretmen ve alanında uzman 15 eğitmen katıldı. Bugünki atölyemiz de “Etkili Soru Sorma Becerileri” olarak  gerçekleşiyor. Pamukkale Üniversitemize ve değerli hocamız Prof. Dr. Asiye İvrendi’ye ilimiz eğitimine yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen Öğretmen Atölyeleri Projesinin Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi gerçekleştirildi.

Honaz Belediyesi Ortaokulunda gerçekleştirilen atölyeye İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Atölye Koordinatörü Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Asiye İvrendi ve Honaz ilçesinde görevli okul öncesi öğretmenleri katıldı.

Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici atölyenin açılış konuşmasında “Okul Öncesi bizler için çok önemli bir alan. Bu alan; insanın tüm hayatı boyunca davranışından akademik başarısına kadar etki eden bir dönemi kapsıyor. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı Şurası yapıldı. Bu Şura’da ana tema fırsat adaleti idi. Buradan yola çıkarak Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi başlatıldı. Eğitim öğretim hayatlarında okul öncesi eğitimle temas etmiş öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel başarılarına ve hayata daha hazır bireyler haline geldiklerine şahit oluyoruz. Okul Öncesi Öğretmenlerimizin katkıları ve attıkları temeller sayesinde öğrencilerimiz bir üst kademeye daha donanımlı bir şekilde hazır olacaklar.

Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi Yapıldı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi kapsamında ilimiz genelinde 8 bin öğretmenimizin katıldığı geniş çaplı bir anket ve analiz çalışmasına imza attık. Yapılan çalışma sonucu öğretmenlerimizin birebir eğitim isteklerini raporladık. Çıkan planlamalar doğrultusunda öğretmenlerimizi küçük gruplar halinde alanında uzman akademisyenlerle buluşturuyoruz. Bu çalışmalarımızı da daha verimli olması adına atölye şeklinde gerçekleştiriyoruz. Mart ayı öğretmen atölyeleri kapsamında akademik, sosyal, bilişsel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönelik 15 adet atöye çalışması gerçekleştirildi. Bu atölyelere gönüllülük esasına dayalı olarak 250 öğretmen ve alanında uzman 15 eğitmen katıldı. Bugünki atölyemiz de “Etkili Soru Sorma Becerileri” olarak  gerçekleşiyor. Pamukkale Üniversitemize ve değerli hocamız Prof. Dr. Asiye İvrendi’ye ilimiz eğitimine yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkili Soru Sorma Becerileri Atölyesi Yapıldı

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.