Gündüzleri Tesisatçı, Geceleri Astrofotoğrafçı

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 10.07.2021 - 11:23, Güncelleme: 10.07.2021 - 11:23
 

Gündüzleri Tesisatçı, Geceleri Astrofotoğrafçı

Denizli'de tesisat ustası, gökyüzü fotoğrafçılığına merak sarınca, fotoğraf makinesi satın alarak, 1 yılda kendisini geliştirip, astrofotoğrafçı oldu. Hobi olarak yaptığı çekimlerle, lavanta bahçesi ile gökyüzünü birleştirdiği fotoğrafı büyük beğeni aldı.

Yılın yarısını Denizli’de yarısını da Çameli Arıkaya Mahallesi’nde geçiren tesisat ustası İlyas Kurban (41) çocukluğundan itibaren ilgi duyduğu gökyüzü merakını ölümsüzleştirmek için hobi olarak astrofotoğrafçı oldu. Temiz havanın ve ışığın az olduğu 1500 rakımlı yüksek bir alana çıkan Kurban, gece gökyüzü ile birleşen bir birinden güzel fotoğrafları ölümsüzleştiriyor. Gündüzleri tesisat işi ile uğraşan Kubran, fırsat buldukça gece fotoğraf çekmeye çalışıyor. Lavanta bahçesi ile gökyüzünün birleştirdiği fotosunda gökyüzüne lavanta rengi verdiği görülen fotoğrafı büyük ilgi gördü. Kurban’ın bir fotoğrafında ise ışık oluşturarak çektiği fotoğrafında uzaydan yere inen bir ışık görüntüsünü çekti. Gökyüzüne çocukluğundan buyana ilgi duyduğunu söyleyen İlyas Kurban, "Gökyüzüne hep ilgi duydum. Bu konuda kendimi eğitip, fotoğraf makinesi satın aldım. Şimdi amatör olarak astrofotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Gündüzleri tesisat işleri yapıyorum, geceleri ise Samanyolu galaksisindeki yıldızları çekiyorum. Bundan büyük keyif alıyorum. Kuyruklu yıldız mart ayında keşfedilince benim de ilgi alanım olduğu için 06 Temmuz'da Çameli ilçesine gittim" dedi. İlyas Kurban gökyüzü fotoğraflarının çoğunu Çameli ilçesinde çektiğini belirtti.
Denizli'de tesisat ustası, gökyüzü fotoğrafçılığına merak sarınca, fotoğraf makinesi satın alarak, 1 yılda kendisini geliştirip, astrofotoğrafçı oldu. Hobi olarak yaptığı çekimlerle, lavanta bahçesi ile gökyüzünü birleştirdiği fotoğrafı büyük beğeni aldı.

Yılın yarısını Denizli’de yarısını da Çameli Arıkaya Mahallesi’nde geçiren tesisat ustası İlyas Kurban (41) çocukluğundan itibaren ilgi duyduğu gökyüzü merakını ölümsüzleştirmek için hobi olarak astrofotoğrafçı oldu. Temiz havanın ve ışığın az olduğu 1500 rakımlı yüksek bir alana çıkan Kurban, gece gökyüzü ile birleşen bir birinden güzel fotoğrafları ölümsüzleştiriyor.

Gündüzleri tesisat işi ile uğraşan Kubran, fırsat buldukça gece fotoğraf çekmeye çalışıyor. Lavanta bahçesi ile gökyüzünün birleştirdiği fotosunda gökyüzüne lavanta rengi verdiği görülen fotoğrafı büyük ilgi gördü. Kurban’ın bir fotoğrafında ise ışık oluşturarak çektiği fotoğrafında uzaydan yere inen bir ışık görüntüsünü çekti.

Gökyüzüne çocukluğundan buyana ilgi duyduğunu söyleyen İlyas Kurban, "Gökyüzüne hep ilgi duydum. Bu konuda kendimi eğitip, fotoğraf makinesi satın aldım. Şimdi amatör olarak astrofotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Gündüzleri tesisat işleri yapıyorum, geceleri ise Samanyolu galaksisindeki yıldızları çekiyorum. Bundan büyük keyif alıyorum. Kuyruklu yıldız mart ayında keşfedilince benim de ilgi alanım olduğu için 06 Temmuz'da Çameli ilçesine gittim" dedi.

İlyas Kurban gökyüzü fotoğraflarının çoğunu Çameli ilçesinde çektiğini belirtti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.