Acı haber 9 askerimiz şehit oldu 4 askerimiz yaralandı!

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2021 - 19:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Acı haber 9 askerimiz şehit oldu 4 askerimiz yaralandı!

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde askeri helikopter düştü. Milli Savunma Bakanlığı, 10 personelin şehit olduğunu ve 3 personelin yaralandığını bildirdi.   Bitlis'in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bir helikopterin düştü. Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edildi.   Düşen helikopterin askeri bir helikopter olduğu yönünde bilgiler alınırken, Milli Savunma Bakanlığı 10 personelin şehit olduğunu, 3 personelin yaralandığını bildirdi.   ŞEHİT SAYISI 10'A YÜKSELDİ   “Milli Savunma Bakanlığı, helikopter kazasında yaralanan 1 askerin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Tatvan'da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan kahraman silah arkadaşlarımızdan 1'i daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10'a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi. Yaralı 3 askerin ise tedavilerine devam edildiği belirtildi.”   ERDOĞAN, KAZA İLE İLGİLİ BAKAN AKAR'DAN BİLGİ ALDI   “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan'ın, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilediği, yaralı askerlere şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.”   ERDOĞAN'DAN ŞEHİT KORGENERAL ERBAŞ'IN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI   “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Başkan Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.”   SOYLU VE AKAR BÖLGEYE GİTTİ   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bölgeye gitti. Akar'ın yanında kuvvet komutanlarının da yer aldığı belirtildi.   MSB, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI   MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:   "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetlerimize ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiş, helikopterdeki kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4'ünün yaralandığı belirlenmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz"

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde askeri helikopter düştü. Milli Savunma Bakanlığı, 10 personelin şehit olduğunu ve 3 personelin yaralandığını bildirdi.

 

Bitlis'in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bir helikopterin düştü. Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edildi.

 

Düşen helikopterin askeri bir helikopter olduğu yönünde bilgiler alınırken, Milli Savunma Bakanlığı 10 personelin şehit olduğunu, 3 personelin yaralandığını bildirdi.

 

ŞEHİT SAYISI 10'A YÜKSELDİ

 

“Milli Savunma Bakanlığı, helikopter kazasında yaralanan 1 askerin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Tatvan'da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan kahraman silah arkadaşlarımızdan 1'i daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10'a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi. Yaralı 3 askerin ise tedavilerine devam edildiği belirtildi.”

 

ERDOĞAN, KAZA İLE İLGİLİ BAKAN AKAR'DAN BİLGİ ALDI

 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan'ın, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilediği, yaralı askerlere şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.”

 

ERDOĞAN'DAN ŞEHİT KORGENERAL ERBAŞ'IN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

 

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Başkan Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.”

 

SOYLU VE AKAR BÖLGEYE GİTTİ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bölgeye gitti. Akar'ın yanında kuvvet komutanlarının da yer aldığı belirtildi.

 

MSB, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

 

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetlerimize ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiş, helikopterdeki kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4'ünün yaralandığı belirlenmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.