Meteoroloji'den 10 il için sarı uyarı

HAVA DURUMU 05.10.2020 - 10:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Meteoroloji'den 10 il için sarı uyarı

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 18 ila 34 derece arası değişirken hava az bulutlu rüzgar güneybatından 8 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin paylaştığı son verilere göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzeydoğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleri ile Muş'un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor. Yağışların Rize il geneli ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacağı ön görülüyor.   10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI Meteoroloji tarafından paylaşılan 'Türkiye İçin Uyarı Durumu' haritasında; Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Muğla ve Yalova olmak üzere 10 il için sarı uyarı verildi.     EGE VE MARMARA'DA KUM FIRTINASI UYARISI YAPILDI Öte yandan Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklenmiyor.   SARI KODLU UYARI NEDİR? Meteoroloji tarafından yapılan tanıma göre sarı kodlu uyarı için, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadesine yer veriliyor.   Denizli’de 5 günlük hava durumu ise şöyle olacak;  

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 18 ila 34 derece arası değişirken hava az bulutlu rüzgar güneybatından 8 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin paylaştığı son verilere göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzeydoğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleri ile Muş'un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor. Yağışların Rize il geneli ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacağı ön görülüyor.

 

10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji tarafından paylaşılan 'Türkiye İçin Uyarı Durumu' haritasında; Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Muğla ve Yalova olmak üzere 10 il için sarı uyarı verildi.

 

 

EGE VE MARMARA'DA KUM FIRTINASI UYARISI YAPILDI

Öte yandan Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi beklenmiyor.

 

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Meteoroloji tarafından yapılan tanıma göre sarı kodlu uyarı için, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadesine yer veriliyor.

 

Denizli’de 5 günlük hava durumu ise şöyle olacak;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.