Hastalıklara Daha Erken Tanı Konulacak

SAĞLIK 16.11.2016 - 12:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Hastalıklara Daha Erken Tanı Konulacak

denizli haber / denizli 20 haber / Hastalıklara Daha Erken Tanı Konulacak

Türkiye’de kamu hastanelerinde nadir bulunan, özelikle kalp ve kanser hastalıklarının erken teşhisinde ve tedavinin yönetilmesine katkı sağlayan, hata riskini minimuma indirgeyen SPECT / BT cihazı ilk defa Denizli Devlet Hastanesinde hizmete sunuldu. Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi’nde Ağustos ayında kurularak hizmet vermeye başlayan yaklaşık 2 milyon liraya mal olan cihazı yerinde inceledi.   Denizli Devlet Hastanesi Özay Gönlüm Poliklinikleri önünde sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdür Dr. Şükrü Arpacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan ile diğer idareciler tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilk olarak Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezini ziyaret ederek Ağustos ayında yaklaşık 2 Milyon TL’ye malolan ve hizmet vermeye başlayan özelikle kalp ve kanser hastalıklarının erken teşhisinde ve tedavinin yönetilmesine olanak veren ve hata riskini minimuma indirgeyen SPECT /BT cihazını yerinde inceledi.   Vali Altıparmak; Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk ve Merkez Sorumlu Hekimlerinden cihaz ile ilgili bilgi aldı. Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Sadık Ergür de SPECT/BT cihazının özelliklerinden ve hastaya sağladığı avantajlarından bahsetti. SPECT/BT cihazının geleneksel nükleer tıp testlerinde yaşanan teşhis zorluklarını ortadan kaldırdığını söyleyen Ergür, testleri yarı zamanlı veya düşük radyasyon dozunda yapabildiğini belirtti. Özellikle ağrı, uzun süreli düz yatamama gibi sorun yaşayan hastaların testleri daha kısa sürede tamamlayarak hastanın teste uyumunun kolaylaştırıldığını ifade eden Ergür, hastanın test esnasında yaşadığı sıkıntıyı en aza indirdiğini kaydetti.   Türkiye’de ki kamu hastaneleri baz alındığında cihazın ilk defa Denizli Devlet Hastanesi’ne kazandırılması ve burada hizmet verecek olmasının önemine işaret eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, cihazın Denizli’ye kazandırılmasında kaliteli sağlık hizmetinin vatandaşın ayağına götürülmesi ve sunulması, Denizli’nin sağlıkta merkez olması ve bölgeye hitap etmesi bakımından ne kadar önemli olduğunun altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti. 
denizli haber / denizli 20 haber / Hastalıklara Daha Erken Tanı Konulacak

Türkiye’de kamu hastanelerinde nadir bulunan, özelikle kalp ve kanser hastalıklarının erken teşhisinde ve tedavinin yönetilmesine katkı sağlayan, hata riskini minimuma indirgeyen SPECT / BT cihazı ilk defa Denizli Devlet Hastanesinde hizmete sunuldu. Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi’nde Ağustos ayında kurularak hizmet vermeye başlayan yaklaşık 2 milyon liraya mal olan cihazı yerinde inceledi.

 

Denizli Devlet Hastanesi Özay Gönlüm Poliklinikleri önünde sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdür Dr. Şükrü Arpacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan ile diğer idareciler tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilk olarak Denizli Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Merkezini ziyaret ederek Ağustos ayında yaklaşık 2 Milyon TL’ye malolan ve hizmet vermeye başlayan özelikle kalp ve kanser hastalıklarının erken teşhisinde ve tedavinin yönetilmesine olanak veren ve hata riskini minimuma indirgeyen SPECT /BT cihazını yerinde inceledi.

 

Vali Altıparmak; Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk ve Merkez Sorumlu Hekimlerinden cihaz ile ilgili bilgi aldı. Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Sadık Ergür de SPECT/BT cihazının özelliklerinden ve hastaya sağladığı avantajlarından bahsetti. SPECT/BT cihazının geleneksel nükleer tıp testlerinde yaşanan teşhis zorluklarını ortadan kaldırdığını söyleyen Ergür, testleri yarı zamanlı veya düşük radyasyon dozunda yapabildiğini belirtti. Özellikle ağrı, uzun süreli düz yatamama gibi sorun yaşayan hastaların testleri daha kısa sürede tamamlayarak hastanın teste uyumunun kolaylaştırıldığını ifade eden Ergür, hastanın test esnasında yaşadığı sıkıntıyı en aza indirdiğini kaydetti.

 

Türkiye’de ki kamu hastaneleri baz alındığında cihazın ilk defa Denizli Devlet Hastanesi’ne kazandırılması ve burada hizmet verecek olmasının önemine işaret eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, cihazın Denizli’ye kazandırılmasında kaliteli sağlık hizmetinin vatandaşın ayağına götürülmesi ve sunulması, Denizli’nin sağlıkta merkez olması ve bölgeye hitap etmesi bakımından ne kadar önemli olduğunun altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.