Hayatın Tam İçinden Öğrencilere Kucak Açan Program “Telafide Ben de Varım”

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.07.2021 - 18:34, Güncelleme: 06.07.2021 - 18:34
 

Hayatın Tam İçinden Öğrencilere Kucak Açan Program “Telafide Ben de Varım”

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

 ‘Telafide Ben de Varım’ programı kapsamında değerlendirme toplantıları ve okul ziyaretlerine devam eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu ve Reşat Vural İlkokulunu ziyaret ederek 'Telafide Ben de Varım' diyen öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldi ve telafi eğitim programlarını yerinde takip etti. Her iki okul ziyaretinde de Denizli’de telafi programlarına katılım oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Ekici, konuşmasında; “ Telafi Eğitimi, Bakanlığımızın itina ile üstünde durduğu çok önemli bir proje. Yaz döneminde, hangi öğrencimizin neye ihtiyacı varsa; her ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırladığımız tema ve programlarla okullarımız açık kalmaya devam ediyor. Okullarımızın hayat olduğu, yaşayan ve öğretmeye hiçbir zaman ara vermeyen birer yuva haline geldiği ve özellikle; hayatın tam içinden öğrencilerimize kucak açtığı bir yaza merhaba dedik. İlimizde, erken çocukluk dönemi de dahil olmak üzere okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde ‘Telafide Ben de Varım” diyen ve eğitim camiamızı inanılmaz derecede sevindiren bir çoğunluk var. Sportif faaliyetler, sosyal, kültürel etkinlikler ve arkadaşlarla oyun oynamanın öğrencilerimize ne kadar iyi geleceğini biliyoruz. Kısacası; öğrenci ve öğretmenlerimiz ne istiyorsa bizler bunları yerine getirmek için varız. Okullarımız da, tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz için var. Yaz dönemini hem eğlenceli hem de sosyal kazanımlarla donanmış bir şekilde geçirmenin yolu ‘Telafi de Ben de Varım” demekten geçiyor. Bu projeye katılımın üst seviyede olmasını sağlayan sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi. Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarımızda öğrenim gören çocuklarımız için 5 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında tüm Türkiye ile beraber ilimizde de gerçekleştirilecek Program kapsamındaki bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile planlanan etkinliklere https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.
Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırlanmıştır.

 ‘Telafide Ben de Varım’ programı kapsamında değerlendirme toplantıları ve okul ziyaretlerine devam eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu ve Reşat Vural İlkokulunu ziyaret ederek 'Telafide Ben de Varım' diyen öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya geldi ve telafi eğitim programlarını yerinde takip etti.

Her iki okul ziyaretinde de Denizli’de telafi programlarına katılım oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Ekici, konuşmasında; “ Telafi Eğitimi, Bakanlığımızın itina ile üstünde durduğu çok önemli bir proje. Yaz döneminde, hangi öğrencimizin neye ihtiyacı varsa; her ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırladığımız tema ve programlarla okullarımız açık kalmaya devam ediyor.

Okullarımızın hayat olduğu, yaşayan ve öğretmeye hiçbir zaman ara vermeyen birer yuva haline geldiği ve özellikle; hayatın tam içinden öğrencilerimize kucak açtığı bir yaza merhaba dedik. İlimizde, erken çocukluk dönemi de dahil olmak üzere okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde ‘Telafide Ben de Varım” diyen ve eğitim camiamızı inanılmaz derecede sevindiren bir çoğunluk var.

Sportif faaliyetler, sosyal, kültürel etkinlikler ve arkadaşlarla oyun oynamanın öğrencilerimize ne kadar iyi geleceğini biliyoruz. Kısacası; öğrenci ve öğretmenlerimiz ne istiyorsa bizler bunları yerine getirmek için varız. Okullarımız da, tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz için var.

Yaz dönemini hem eğlenceli hem de sosyal kazanımlarla donanmış bir şekilde geçirmenin yolu ‘Telafi de Ben de Varım” demekten geçiyor. Bu projeye katılımın üst seviyede olmasını sağlayan sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarımızda öğrenim gören çocuklarımız için 5 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında tüm Türkiye ile beraber ilimizde de gerçekleştirilecek Program kapsamındaki bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile planlanan etkinliklere https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.