Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti

DÜNYA 25.02.2021 - 13:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti

Azerbaycan'a karşı Karabağ'da yenilen Ermenistan'da sular durulmuyor. Siyasi krizin giderek derinleştiği Ermenistan'da ordu, Başbakan Paşinyan ile hükümetinin istifasını talep etti. Ülkede darbe girişimi olduğunu açıklayan Paşinyan, halkı sokağa çağırıp Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldığını duyurdu.   Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı yenilgisinin ardından ülkede sular durulmuyor. Karabağ yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilen Paşinyan, savaşta Rus yapımı İskender füzelerinin sadece yüzde 10'unun patladığını söyleyerek Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a karşı çıkmıştı. Başbakan Paşinyan, "Sarkisyan birçok sorunun cevabını bilmeli ve cevabını bildiği sorular sormamalı" ifadelerini kullanırken, füzeler ülkenin gündemini son birkaç gündür meşgul ediyordu.   Kaybedilen savaşın etkilerinin ağır bir şekilde hissedildiği Ermenistan'da ordu, Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti.   PAŞİNYAN: ÜLKEDE DARBE GİRİŞİMİ VAR, SOKAĞA ÇIKIN   Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı. Bununla da yetinmeyen Paşinyan, istifasını isteyen Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu.   BÜYÜK BİR BOZGUNA UĞRADILAR   Yıllar boyunca işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarında hüküm sürmeye çalışan Erivan yönetimi, Azerbaycan'ın Türk topraklarını gasbetmiş, hukuksuzca el koymuştu. Son olarak Azerbaycan'ın çağrılarını kulak ardı eden Ermenistan yönetimine karşı 27 Eylül 2020 tarihinde bir operasyon başlatılmıştı. 6 hafta süren şiddetli çatışmalar yaşanmış, Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ'da Azerbaycan güçleri tarafından büyük bozguna uğratılmıştı.   PROTESTO GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ   Tarihi hezimet sonrası Başkent Erivan'da sokağa çıkan protestocular, kent merkezindeki hükümet binalarının yakınında bulunan Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi talebiyle protesto gösterileri düzenledi. Gösteriler sırasında 50'den fazla protestocu gözaltına alındı.   İSTİFA TALEBİ AYLARDIR ÜLKENİN GÜNDEMİNDE Ermenistan ordusunun çağrısıyla yeniden gündeme gelen istifa talebi aylardır ülkede konuşulan en önemli mesele. Hemen her hafta polis müdahaleleriyle sonuçlanan ve arbedenin yaşandığı eylemlerde göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan ve beraberindeki hükümetin istifasını talep ediyor.

Azerbaycan'a karşı Karabağ'da yenilen Ermenistan'da sular durulmuyor. Siyasi krizin giderek derinleştiği Ermenistan'da ordu, Başbakan Paşinyan ile hükümetinin istifasını talep etti. Ülkede darbe girişimi olduğunu açıklayan Paşinyan, halkı sokağa çağırıp Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldığını duyurdu.

 

Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı yenilgisinin ardından ülkede sular durulmuyor. Karabağ yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilen Paşinyan, savaşta Rus yapımı İskender füzelerinin sadece yüzde 10'unun patladığını söyleyerek Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a karşı çıkmıştı. Başbakan Paşinyan, "Sarkisyan birçok sorunun cevabını bilmeli ve cevabını bildiği sorular sormamalı" ifadelerini kullanırken, füzeler ülkenin gündemini son birkaç gündür meşgul ediyordu.

 

Kaybedilen savaşın etkilerinin ağır bir şekilde hissedildiği Ermenistan'da ordu, Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti.

 

PAŞİNYAN: ÜLKEDE DARBE GİRİŞİMİ VAR, SOKAĞA ÇIKIN

 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı. Bununla da yetinmeyen Paşinyan, istifasını isteyen Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu.

 

BÜYÜK BİR BOZGUNA UĞRADILAR

 

Yıllar boyunca işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarında hüküm sürmeye çalışan Erivan yönetimi, Azerbaycan'ın Türk topraklarını gasbetmiş, hukuksuzca el koymuştu. Son olarak Azerbaycan'ın çağrılarını kulak ardı eden Ermenistan yönetimine karşı 27 Eylül 2020 tarihinde bir operasyon başlatılmıştı. 6 hafta süren şiddetli çatışmalar yaşanmış, Ermenistan ordusu Dağlık Karabağ'da Azerbaycan güçleri tarafından büyük bozguna uğratılmıştı.

 

PROTESTO GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ

 

Tarihi hezimet sonrası Başkent Erivan'da sokağa çıkan protestocular, kent merkezindeki hükümet binalarının yakınında bulunan Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi talebiyle protesto gösterileri düzenledi. Gösteriler sırasında 50'den fazla protestocu gözaltına alındı.

 

İSTİFA TALEBİ AYLARDIR ÜLKENİN GÜNDEMİNDE

Ermenistan ordusunun çağrısıyla yeniden gündeme gelen istifa talebi aylardır ülkede konuşulan en önemli mesele. Hemen her hafta polis müdahaleleriyle sonuçlanan ve arbedenin yaşandığı eylemlerde göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan ve beraberindeki hükümetin istifasını talep ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.