PAÜ, Türkiye Afet Eğitim Yılında Eğitim Seferberliğine Katıldı

DENİZLİ 20.04.2021 - 10:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:58
 

PAÜ, Türkiye Afet Eğitim Yılında Eğitim Seferberliğine Katıldı

2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de Afet Eğitim Seferberliği başladı. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında bir “Afet Farkındalık ve İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol ile AFAD; Üniversite öğretim üyeleri, idari personel ile aileleri ve PAÜ öğrencilerine Mayıs ayı boyunca çevrimiçi olarak afet farkındalık eğitimleri verecek.   Denizli Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine; Denizli Valisi Ali Fuat Atik başta olmak üzere PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz ve PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar katıldı. Törende konuşma yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik şunları dile getirdi: “Afet Farkındalık Eğitimleri ile başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin hedeflendiği Afet Eğitim Yılında her türlü afete karşı hem devlet hem de vatandaş olarak hazırlıklı olmak zorundayız.”     İmzalanan protokol hakkında açıklamada bulunan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Ülkemizin özellikle deprem kuşağında yer aldığını ve yalnızca deprem değil, diğer afetlere karşı da hazırlıklı olmak gerektiğine dikkat çekerken “yaşanabilecek afetler karşısında, şu aşamada alabileceğimiz en büyük tedbirlerden biri herhangi bir afet durumunda nasıl davranmamız gerektiğinin bilincinde olmaktır. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi olarak yaşanabilecek afetlerden mümkün olan en az zararla çıkabilmek adına yapılacak bilimsel çalışmaların beraberinde İçişleri Bakanlığımızın başlattığı afet eğitimi seferberliği ile toplumumuzun afet farkındalığının artırılmasında üzerine düşen her görevi yerine getirmeye hazırdır.” şeklinde konuştu.     Protokol kapsamında afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası doğru davranış biçimlerinin AFAD yetkilileri tarafından Üniversite öğretim üyeleri, idari personel ile aileleri ve PAÜ öğrencilerine Mayıs ayı boyunca çevrimiçi platform üzerinden verilecek. Afet eğitim yılı içerisinde planlanan tüm eğitimlerin temel amacı afete dirençli bir toplum oluşturma misyonu çerçevesinde tüm vatandaşlarımızın afet riskleri konusunda farkındalık kazanması, kendisinin ve ailesinin görebileceği zararı azaltmak için önlem alabilmesi, afet anı ve sonrası için hazırlık yapabilmesidir.  

2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de Afet Eğitim Seferberliği başladı. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında bir “Afet Farkındalık ve İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol ile AFAD; Üniversite öğretim üyeleri, idari personel ile aileleri ve PAÜ öğrencilerine Mayıs ayı boyunca çevrimiçi olarak afet farkındalık eğitimleri verecek.

 

Denizli Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine; Denizli Valisi Ali Fuat Atik başta olmak üzere PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz ve PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar katıldı. Törende konuşma yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik şunları dile getirdi: “Afet Farkındalık Eğitimleri ile başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin hedeflendiği Afet Eğitim Yılında her türlü afete karşı hem devlet hem de vatandaş olarak hazırlıklı olmak zorundayız.”

 

 

İmzalanan protokol hakkında açıklamada bulunan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Ülkemizin özellikle deprem kuşağında yer aldığını ve yalnızca deprem değil, diğer afetlere karşı da hazırlıklı olmak gerektiğine dikkat çekerken “yaşanabilecek afetler karşısında, şu aşamada alabileceğimiz en büyük tedbirlerden biri herhangi bir afet durumunda nasıl davranmamız gerektiğinin bilincinde olmaktır. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi olarak yaşanabilecek afetlerden mümkün olan en az zararla çıkabilmek adına yapılacak bilimsel çalışmaların beraberinde İçişleri Bakanlığımızın başlattığı afet eğitimi seferberliği ile toplumumuzun afet farkındalığının artırılmasında üzerine düşen her görevi yerine getirmeye hazırdır.” şeklinde konuştu.

 

 

Protokol kapsamında afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası doğru davranış biçimlerinin AFAD yetkilileri tarafından Üniversite öğretim üyeleri, idari personel ile aileleri ve PAÜ öğrencilerine Mayıs ayı boyunca çevrimiçi platform üzerinden verilecek. Afet eğitim yılı içerisinde planlanan tüm eğitimlerin temel amacı afete dirençli bir toplum oluşturma misyonu çerçevesinde tüm vatandaşlarımızın afet riskleri konusunda farkındalık kazanması, kendisinin ve ailesinin görebileceği zararı azaltmak için önlem alabilmesi, afet anı ve sonrası için hazırlık yapabilmesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.