ÖĞ-DER'den MEB'e çağrı: Çin yarışmasını durdurun!

EĞİTİM (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 08.05.2021 - 13:20, Güncelleme: 08.05.2021 - 13:20
 

ÖĞ-DER'den MEB'e çağrı: Çin yarışmasını durdurun!

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, éMilli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Hayalimdeki Çin’ adlı yarışmaya tepki göstererek, bu yarışma, ya kaldırılmalı ya da konusu "Hayalimdeki Türkiye" olarak değiştirilmelidir dedi.

Başkan Geniş, yaptığı açıklamada; “Çin hükümetinin son günlerde Uygur Türklerine yönelik yaptığı işkence ve soykırıma rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 03 Mayıs-05 Haziran 2021 tarihleri arasında uygulamaya koyduğu “Hayalimdeki Çin” adlı resim yarışmasını doğru bulmuyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı bu yarışma ile öğrencilerden neyi çizmelerini istemektedir? Tiananmen Meydanındaki protesto eylemlerinde katledilen binlerce insanın resmini çizmelerini mi istemektedir. Yoksa Uygur Türklerine uygulanan İşkenceleri, zulmün bin bir çeşidinin resmini çizmelerini mi istemektedir? Bu yarışma hem milletimizin, hem de Uygur Türk’ü kardeşlerimiz vicdanini yaralamaktadır. Türkiye’den bakınca görülen Çin’de teknolojinin yardımıyla ezilmiş insanlık ve merhametsizliğin zirve yapmış hali görünmektedir. Zulmün ve merhametsizliğin resmi budur. Bu yarışma, ya kaldırılmalı ya da konusu “Hayalimdeki Türkiye “ olarak değiştirilmelidir” ifadelerine yer verdi.
Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, éMilli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Hayalimdeki Çin’ adlı yarışmaya tepki göstererek, bu yarışma, ya kaldırılmalı ya da konusu "Hayalimdeki Türkiye" olarak değiştirilmelidir dedi.

Başkan Geniş, yaptığı açıklamada; “Çin hükümetinin son günlerde Uygur Türklerine yönelik yaptığı işkence ve soykırıma rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 03 Mayıs-05 Haziran 2021 tarihleri arasında uygulamaya koyduğu “Hayalimdeki Çin” adlı resim yarışmasını doğru bulmuyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı bu yarışma ile öğrencilerden neyi çizmelerini istemektedir?

Tiananmen Meydanındaki protesto eylemlerinde katledilen binlerce insanın resmini çizmelerini mi istemektedir. Yoksa Uygur Türklerine uygulanan İşkenceleri, zulmün bin bir çeşidinin resmini çizmelerini mi istemektedir?

Bu yarışma hem milletimizin, hem de Uygur Türk’ü kardeşlerimiz vicdanini yaralamaktadır.

Türkiye’den bakınca görülen Çin’de teknolojinin yardımıyla ezilmiş insanlık ve merhametsizliğin zirve yapmış hali görünmektedir. Zulmün ve merhametsizliğin resmi budur.

Bu yarışma, ya kaldırılmalı ya da konusu “Hayalimdeki Türkiye “ olarak değiştirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.