Yolunu şaşıran Angut Kuşu ailesi ilçe merkezine kadar geldi

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 15.05.2021 - 10:45, Güncelleme: 15.05.2021 - 11:02
 

Yolunu şaşıran Angut Kuşu ailesi ilçe merkezine kadar geldi

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bulunan Karaman Gölü'nün misafiri olan Angut ailesi yolunu şaşırınca ilçe merkezine kadar yürüyerek geldi.

Tam kapanma nedeniyle bayramın ikinci gününde sokakları boş olan ilçede, her yıl baharın girmesi ile Karaman Gölü’nün sezonluk misafirleri olan Angut Kuşu ve 20'ye yakın yavrusu boş olan sokaklara doğru yürüyüşe çıktı. Karaman Gölü’nden ilçe merkezine kadar yürüyen Angut ailesi yolda gören vatandaşların fotoğraflarını çekmek istemesi üzerine anne Angut yavrularını bırakarak havalandı. Yalnız kalan yavru Angut kuşlarının bir kısmı geriye dönerken bir kısmı da ilçe merkezine doğru panik içinde yürümeye devam etti. İki aylık oldukları düşünülen yavrulara yetişmek mümkün olmadı. Karman Gölü, bahar ayının gelmesi, havaların ısınması ile bir çok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biriside ölen eşine sadık oluşuyla bilinen hayatının sonuna kadar yas tutmaları ile efsaneleşen Angut Kuşu'dur. Gölün çevresinde sazlık alanlarda yaşayan Angut Kuşu bir tür sadakatin timsalidir.
Denizli’nin Çameli İlçesi’nde bulunan Karaman Gölü'nün misafiri olan Angut ailesi yolunu şaşırınca ilçe merkezine kadar yürüyerek geldi.

Tam kapanma nedeniyle bayramın ikinci gününde sokakları boş olan ilçede, her yıl baharın girmesi ile Karaman Gölü’nün sezonluk misafirleri olan Angut Kuşu ve 20'ye yakın yavrusu boş olan sokaklara doğru yürüyüşe çıktı. Karaman Gölü’nden ilçe merkezine kadar yürüyen Angut ailesi yolda gören vatandaşların fotoğraflarını çekmek istemesi üzerine anne Angut yavrularını bırakarak havalandı.

Yalnız kalan yavru Angut kuşlarının bir kısmı geriye dönerken bir kısmı da ilçe merkezine doğru panik içinde yürümeye devam etti. İki aylık oldukları düşünülen yavrulara yetişmek mümkün olmadı.

Karman Gölü, bahar ayının gelmesi, havaların ısınması ile bir çok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biriside ölen eşine sadık oluşuyla bilinen hayatının sonuna kadar yas tutmaları ile efsaneleşen Angut Kuşu'dur. Gölün çevresinde sazlık alanlarda yaşayan Angut Kuşu bir tür sadakatin timsalidir.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.