12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası

SAĞLIK (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.05.2021 - 08:55, Güncelleme: 18.05.2021 - 08:55
 

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tüm hemşire arkadaşlarının Hemşirelik Haftasını kutladı.

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici haftayla ilgili açıklamada bulundu; Hemşirelik, bilim ve sanatı içinde barındıran, geçmişten günümüze sosyal, kültürel ve teknolojik değişimlerle kendini yenilemeyi başaran, birey, aile ve toplumun sağlık durumu ile ilgilenirken, etik ve merhamet duygusunu da mesleğinin bir parçası sayan uygulamalı bir sağlık disiplinidir. Özünde “bakım” eylemi olan hemşirelik, Florence Nightingale’den bu yana daha da gelişerek günümüz dünyasında farklı bir noktaya taşınmıştır.   Geçtiğimiz Aralık 2019 yılında ilk olarak Çin’in ortaya çıkan ve ciddi akut solunum yetmezliğine neden olan SARS-CoV virüsü büyük bir felakete dönüşerek, hızla tüm dünyaya yayılmıştır. Covid-19  pandemisi hemşirelik hizmetleri yönetimi ve hasta bakım süreçlerini önemli ölçüde etkilemiş, kritik hasta sayısı ve karşılanması gereken ihtiyaçların hızlı bir şekilde artması sonucu hastane yöneticileri de ani bir organizasyonel değişikliğe gitmek durumunda kalmıştır Bu salgınla baş etmek her açıdan zor olmakla birlikte mücadelede en büyük yük özellikle hemşirelerin omzundadır. Bu dönemde yoğun bakım gereksinimlerinin ortaya çıkması hemşireliğin temel amacı olan “bakım” kavramının önemini ortaya koymuştur. Yalnızca hemşireler bir hastanın geçmişi, teşhisi, sağlık bakımı ihtiyaçları, kişisel endişeleri, hasta ailesi ve arkadaşlarının endişeleri hakkında benzersiz anlayışa ve derinlemesine bilgiye sahiptir. ICN (Uluslararası Hemşireler Konseyi) 2021 teması; hastalarla her daim iç içe ve sağlık bakım ekibinin başaktörü olan hemşireleri  " Dünya Çapında Hemşirelik "temasıyla onurlandırmaktadır.   Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici hemşirelik mesleğinin öneminin bir kez daha anlaşıldığı şu günlerde; tüm meslektaşlarının 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutladı; sadece zor zamanlarda değil, her daim hemşirelik mesleğinin değerinin bilineceği sağlıklı günler dileğini de iletti.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tüm hemşire arkadaşlarının Hemşirelik Haftasını kutladı.

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici haftayla ilgili açıklamada bulundu; Hemşirelik, bilim ve sanatı içinde barındıran, geçmişten günümüze sosyal, kültürel ve teknolojik değişimlerle kendini yenilemeyi başaran, birey, aile ve toplumun sağlık durumu ile ilgilenirken, etik ve merhamet duygusunu da mesleğinin bir parçası sayan uygulamalı bir sağlık disiplinidir. Özünde “bakım” eylemi olan hemşirelik, Florence Nightingale’den bu yana daha da gelişerek günümüz dünyasında farklı bir noktaya taşınmıştır.

 

Geçtiğimiz Aralık 2019 yılında ilk olarak Çin’in ortaya çıkan ve ciddi akut solunum yetmezliğine neden olan SARS-CoV virüsü büyük bir felakete dönüşerek, hızla tüm dünyaya yayılmıştır. Covid-19  pandemisi hemşirelik hizmetleri yönetimi ve hasta bakım süreçlerini önemli ölçüde etkilemiş, kritik hasta sayısı ve karşılanması gereken ihtiyaçların hızlı bir şekilde artması sonucu hastane yöneticileri de ani bir organizasyonel değişikliğe gitmek durumunda kalmıştır Bu salgınla baş etmek her açıdan zor olmakla birlikte mücadelede en büyük yük özellikle hemşirelerin omzundadır. Bu dönemde yoğun bakım gereksinimlerinin ortaya çıkması hemşireliğin temel amacı olan “bakım” kavramının önemini ortaya koymuştur. Yalnızca hemşireler bir hastanın geçmişi, teşhisi, sağlık bakımı ihtiyaçları, kişisel endişeleri, hasta ailesi ve arkadaşlarının endişeleri hakkında benzersiz anlayışa ve derinlemesine bilgiye sahiptir. ICN (Uluslararası Hemşireler Konseyi) 2021 teması; hastalarla her daim iç içe ve sağlık bakım ekibinin başaktörü olan hemşireleri  " Dünya Çapında Hemşirelik "temasıyla onurlandırmaktadır.

 

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici hemşirelik mesleğinin öneminin bir kez daha anlaşıldığı şu günlerde; tüm meslektaşlarının 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutladı; sadece zor zamanlarda değil, her daim hemşirelik mesleğinin değerinin bilineceği sağlıklı günler dileğini de iletti.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.