Sarayköy Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 18.05.2021 - 13:26, Güncelleme: 18.05.2021 - 13:26
 

Sarayköy Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama

Sarayköy Belediyesi meclis toplantısında, İsrail’in Filistin’de masumları ve Mescidi Aksa’yı hedef alan saldırıları kınandı.

Sarayköy Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ilk birleşimi, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Özbaş, AK Parti, CHP ve İyi Parti meclis gruplarının ortak bildirisini okuyarak İsrail’in Filistin halkına ve Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı. Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine destek vereceklerini belirten Başkan Özbaş, “ Birleşmiş Milletler'i (BM), uluslararası hukuk çerçevesinde İsrail’in bu vahşetini acilen durdurmaya, Filistin yerleşim bölgelerindeki yıkım ve tahliyelerin önüne geçmeye, mukaddes mekânları korumaya, bu topraklardaki acı ve gözyaşlarını dindirmeye ve bu konuda güçlü bir çağrı yapmaya davet ediyoruz. Bu çağrının arkasında da bütün BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durmasını ve yaptırımların hızlıca hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail'e karşı net bir tavır almasını ve görevini yerine getirmesini bekliyor, bu konuda atılacak tüm müspet adımları destekliyoruz. İsrail'in, Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybedilmeden, daha fazla masum insan katledilmeden etkili bir şekilde harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Sarayköy Belediye Meclisi olarak İsrail’in, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü yok etmeye yönelik eylemlerine, Filistin topraklarını gasp etme girişimlerine, tüm dünyanın gözü önünde işlediği savaş suçlarına ve masum insanları katlettiği zalimliklerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vereceğimizi; Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine destek vereceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz” dedi. Konuşmanın ardından meclis gündemine alınan 6 madde görüşülerek kabul edildi. 
Sarayköy Belediyesi meclis toplantısında, İsrail’in Filistin’de masumları ve Mescidi Aksa’yı hedef alan saldırıları kınandı.

Sarayköy Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ilk birleşimi, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı Özbaş, AK Parti, CHP ve İyi Parti meclis gruplarının ortak bildirisini okuyarak İsrail’in Filistin halkına ve Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı.

Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine destek vereceklerini belirten Başkan Özbaş, “ Birleşmiş Milletler'i (BM), uluslararası hukuk çerçevesinde İsrail’in bu vahşetini acilen durdurmaya, Filistin yerleşim bölgelerindeki yıkım ve tahliyelerin önüne geçmeye, mukaddes mekânları korumaya, bu topraklardaki acı ve gözyaşlarını dindirmeye ve bu konuda güçlü bir çağrı yapmaya davet ediyoruz. Bu çağrının arkasında da bütün BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durmasını ve yaptırımların hızlıca hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail'e karşı net bir tavır almasını ve görevini yerine getirmesini bekliyor, bu konuda atılacak tüm müspet adımları destekliyoruz.

İsrail'in, Kudüs başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybedilmeden, daha fazla masum insan katledilmeden etkili bir şekilde harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Sarayköy Belediye Meclisi olarak İsrail’in, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in statüsünü yok etmeye yönelik eylemlerine, Filistin topraklarını gasp etme girişimlerine, tüm dünyanın gözü önünde işlediği savaş suçlarına ve masum insanları katlettiği zalimliklerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vereceğimizi; Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine destek vereceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından meclis gündemine alınan 6 madde görüşülerek kabul edildi. 

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.