Rektör Kutluhan: “Filistin Davası Tüm Müslümanların Ortak Davasıdır”

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 19.05.2021 - 11:36, Güncelleme: 19.05.2021 - 11:36
 

Rektör Kutluhan: “Filistin Davası Tüm Müslümanların Ortak Davasıdır”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Filistinli öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını göstermek ve Filistin’de yaşanan zulmün kamuoyuna doğru aktarılması adına neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere PAÜ’nün Filistinli öğretim elemanları ile PAÜ’nün Filistinli ve Arap öğrencileriyle bir araya geldi.

İşgalci İsrail kuvvetlerinin Gazze’deki Filistin halkına yönelik devam ettirdiği zulmün devam ettiği şu günlerde Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’de öğrenim gören Filistinli ve Arap öğrencilerle Rektörlükte bir araya geldi. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç ile PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu katıldı.  Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden öğrenciler şunları dile getirdi: “İsrail’in yürüttüğü savaş sadece füzeler ve silahlarla değil, aynı zamanda medyada kendilerini tüm dünya önünde masum gösterip, Filistin’i işgalci ve terörist ilan ederek bu iddia ve yalan beyanlarla hedef almaktadır. Tüm dünyaya işgalci İsrail’in suçlarını; sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik bu saldırılarını kınıyor, biz Filistinliler olarak bu terör eylemlerinin ve dünya tarihine bir kara leke olarak geçen İsrail’in işlediği bu insanlık suçunu sonlandırmaları için çağrıda bulunarak bu zulme acilen bir son verilmesini istiyoruz” Filistin’in maruz kaldığı İsrail saldırılarına karşı sessiz kalmayan Türk halkına şükranlarını sunan Filistinli öğrenciler, aynı zamanda böyle bir toplantı düzenleyerek kendilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a teşekkürlerini iletti. “Filistinli Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız” Toplantıda yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Filistin halkının maruz kaldığı bu zulmün sadece Filistin’in değil tüm Müslümanların davası olduğunu ifade ederken, o topraklarda yaşayan insanların Osmanlı idaresinde iken, 400 yıl boyunca burunlarının dahi kanamadığını hatırlattı. Filistin’de yaşananları insanlık zulmü olarak tanımlayan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Bu toplantıyı siz Filistinli öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek için düzenledik. Filistin’in maruz kaldığı bu zulmü her platformda en iyi şekilde duyurmak adına bizler Pamukkale Üniversitesi olarak neler yapabiliriz konusunda siz değerli öğrencilerimizin de fikirlerine ihtiyacımız var. Bu konuda yapacağınız çalışmalarda Pamukkale Üniversitesi yönetimi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Filistinli Öğrenciler Platformu oluşturarak Filistin’in maruz kaldığı İsrail zulmünü ve Mescid-i Aksa’nın kutsallığını gerek sosyal medyada gerekse diğer tüm platformlarda çok daha iyi anlatabileceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Filistinli öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını göstermek ve Filistin’de yaşanan zulmün kamuoyuna doğru aktarılması adına neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere PAÜ’nün Filistinli öğretim elemanları ile PAÜ’nün Filistinli ve Arap öğrencileriyle bir araya geldi.

İşgalci İsrail kuvvetlerinin Gazze’deki Filistin halkına yönelik devam ettirdiği zulmün devam ettiği şu günlerde Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’de öğrenim gören Filistinli ve Arap öğrencilerle Rektörlükte bir araya geldi. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç ile PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu katıldı. 

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden öğrenciler şunları dile getirdi: “İsrail’in yürüttüğü savaş sadece füzeler ve silahlarla değil, aynı zamanda medyada kendilerini tüm dünya önünde masum gösterip, Filistin’i işgalci ve terörist ilan ederek bu iddia ve yalan beyanlarla hedef almaktadır. Tüm dünyaya işgalci İsrail’in suçlarını; sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik bu saldırılarını kınıyor, biz Filistinliler olarak bu terör eylemlerinin ve dünya tarihine bir kara leke olarak geçen İsrail’in işlediği bu insanlık suçunu sonlandırmaları için çağrıda bulunarak bu zulme acilen bir son verilmesini istiyoruz”

Filistin’in maruz kaldığı İsrail saldırılarına karşı sessiz kalmayan Türk halkına şükranlarını sunan Filistinli öğrenciler, aynı zamanda böyle bir toplantı düzenleyerek kendilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a teşekkürlerini iletti.

“Filistinli Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız”

Toplantıda yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Filistin halkının maruz kaldığı bu zulmün sadece Filistin’in değil tüm Müslümanların davası olduğunu ifade ederken, o topraklarda yaşayan insanların Osmanlı idaresinde iken, 400 yıl boyunca burunlarının dahi kanamadığını hatırlattı. Filistin’de yaşananları insanlık zulmü olarak tanımlayan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Bu toplantıyı siz Filistinli öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek için düzenledik. Filistin’in maruz kaldığı bu zulmü her platformda en iyi şekilde duyurmak adına bizler Pamukkale Üniversitesi olarak neler yapabiliriz konusunda siz değerli öğrencilerimizin de fikirlerine ihtiyacımız var. Bu konuda yapacağınız çalışmalarda Pamukkale Üniversitesi yönetimi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Filistinli Öğrenciler Platformu oluşturarak Filistin’in maruz kaldığı İsrail zulmünü ve Mescid-i Aksa’nın kutsallığını gerek sosyal medyada gerekse diğer tüm platformlarda çok daha iyi anlatabileceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.