Eğitim-Bir-Sen: Yetkide Yedinci Yıl

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 24.05.2021 - 15:45, Güncelleme: 24.05.2021 - 15:45
 

Eğitim-Bir-Sen: Yetkide Yedinci Yıl

2021 Yılı Yetkili Sendika belirleme mutabakatlarına göre adres yine değişmedi. Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi 7 yıldır eğitim çalışanlarının teveccühü ile yetkide yedinci yılını geride bıraktı.

2021 Yılı Yetkili Sendika belirleme mutabakatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, “sendikacılığı ideolojik körlükten, sistemin güdümlü aparatı marjinal boyuttan kurtardığımız genelde 10, yerelde 7. yılımızı geri bıraktık” dedi. Küresel bir tehdit olarak hem sosyal hem çalışma hayatını etki altına alan pandemiye bağlı olarak eğitim çalışanlarının uzaktan eğitim, dönüşümlü çalışma ve idari izin gibi zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Öselmiş;  tüm bu zorluklara ek olarak her gün farklı uygulamaların hayat bulduğu günübirlik kararlara rağmen, toplu sözleşme kazanımları ile eğitim çalışanlarının bu zorluklardan minimum düzeyde etkilenmesi için gayretli bir çalışma yürüttüklerini ve illere göre değişen farklı uygulamaların önüne geçtiklerin belirtti. Eğitim-Bir-Sen’in eğitim çalışanlarının hak arama, haklarını koruma ve geliştirme mücadelesinin öncüsü ve omuzlayıcısı olma yoluna revan olduğunu, bu haklı davayı sendikal rekabete kurban vermeme titizliği içinde, ilkelerinden ve değerlerinden taviz vermeden, sendikacılığın haysiyetine leke sürmeden, sendikacılığı siyasi yapıların ve onların içinde yer aldığı kumpasların ve toplumsal mühendislik projelerinin hizmetine sunmaktan imtina ederek hizmet etme ve çözüm bulma odaklı bir anlayışla yürütme gayretinin evrensel bir örnek inşa ettiğine değinen Öselmiş; “eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, ülkemizin özgür, bağımsız kimliğini güçlendirme, demokratik hüviyetine vesayet gölgesi düşürmek isteyenlere fırsat vermeme, mazlum ve mağdurların sesi olma, kamunun ve kamuoyunun vicdanını temsil etme özelliğini kararlılıkla sürdürecek; kuruluş felsefesine sadakatle yoluna devam edecektir. dedi. “Kaderimizi milletimizin, ülkemizin kaderiyle aynı hizada tutmaya; yılmadan, yorulmadan ülkemiz ve üyemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” diyen Öselmiş;  her mutabakata atılan imzanın bu duygunun, gönül ve ideal birlikteliğinin tescili olduğunu belirtti. Öselmiş; Büyük yürüyüşümüze, yetkide istikrar sağlamamıza, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara çağrımıza el ve omuz veren; dünden bugüne sendikamızın kutlu yürüyüşüne desteğini esirgemeyen gücümüzü onların gücünden aldığımız her bir üyemize, uç beylerimiz iş yeri temsilcilerimize, İlçe başkanı ve yönetimlerimize, yönetim kurulumuza, “Önce Kadın Öncü Kadın” Kadınlar Komisyonumuza, “Bugünkü Gücümüz, Gelecekteki Güvencemiz” Genç Memur-Sen’imize şükranlarımızı sunarız.” diyerek, 2021 yılı mutabakatlarının hayırlı olmasını diledi.
2021 Yılı Yetkili Sendika belirleme mutabakatlarına göre adres yine değişmedi. Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi 7 yıldır eğitim çalışanlarının teveccühü ile yetkide yedinci yılını geride bıraktı.

2021 Yılı Yetkili Sendika belirleme mutabakatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, “sendikacılığı ideolojik körlükten, sistemin güdümlü aparatı marjinal boyuttan kurtardığımız genelde 10, yerelde 7. yılımızı geri bıraktık” dedi.

Küresel bir tehdit olarak hem sosyal hem çalışma hayatını etki altına alan pandemiye bağlı olarak eğitim çalışanlarının uzaktan eğitim, dönüşümlü çalışma ve idari izin gibi zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Öselmiş;  tüm bu zorluklara ek olarak her gün farklı uygulamaların hayat bulduğu günübirlik kararlara rağmen, toplu sözleşme kazanımları ile eğitim çalışanlarının bu zorluklardan minimum düzeyde etkilenmesi için gayretli bir çalışma yürüttüklerini ve illere göre değişen farklı uygulamaların önüne geçtiklerin belirtti.

Eğitim-Bir-Sen’in eğitim çalışanlarının hak arama, haklarını koruma ve geliştirme mücadelesinin öncüsü ve omuzlayıcısı olma yoluna revan olduğunu, bu haklı davayı sendikal rekabete kurban vermeme titizliği içinde, ilkelerinden ve değerlerinden taviz vermeden, sendikacılığın haysiyetine leke sürmeden, sendikacılığı siyasi yapıların ve onların içinde yer aldığı kumpasların ve toplumsal mühendislik projelerinin hizmetine sunmaktan imtina ederek hizmet etme ve çözüm bulma odaklı bir anlayışla yürütme gayretinin evrensel bir örnek inşa ettiğine değinen Öselmiş; “eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, ülkemizin özgür, bağımsız kimliğini güçlendirme, demokratik hüviyetine vesayet gölgesi düşürmek isteyenlere fırsat vermeme, mazlum ve mağdurların sesi olma, kamunun ve kamuoyunun vicdanını temsil etme özelliğini kararlılıkla sürdürecek; kuruluş felsefesine sadakatle yoluna devam edecektir. dedi.

“Kaderimizi milletimizin, ülkemizin kaderiyle aynı hizada tutmaya; yılmadan, yorulmadan ülkemiz ve üyemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.” diyen Öselmiş;  her mutabakata atılan imzanın bu duygunun, gönül ve ideal birlikteliğinin tescili olduğunu belirtti.

Öselmiş; Büyük yürüyüşümüze, yetkide istikrar sağlamamıza, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara çağrımıza el ve omuz veren; dünden bugüne sendikamızın kutlu yürüyüşüne desteğini esirgemeyen gücümüzü onların gücünden aldığımız her bir üyemize, uç beylerimiz iş yeri temsilcilerimize, İlçe başkanı ve yönetimlerimize, yönetim kurulumuza, “Önce Kadın Öncü Kadın” Kadınlar Komisyonumuza, “Bugünkü Gücümüz, Gelecekteki Güvencemiz” Genç Memur-Sen’imize şükranlarımızı sunarız.” diyerek, 2021 yılı mutabakatlarının hayırlı olmasını diledi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.