Mehmet Akgün; “Türkiye büyümesini sürdürüyor”

EKONOMİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 27.05.2021 - 15:16, Güncelleme: 27.05.2021 - 15:16
 

Mehmet Akgün; “Türkiye büyümesini sürdürüyor”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü ifade ederek, Türkiye'nin bir büyüme sürecinde olduğunu ve üretim, imalat sanayine baktıkları zaman çarkların hızlı döndüğünü rakamların ortaya koyduğunu söyledi.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; Genel itibarıyla Türkiye'yi her zaman yüzde 5 büyüyebilecek bir ülke olarak görüyoruz. Genel Merkezimiz tarafından açıklanan SAMEKS verileri de her zaman Türkiye yüzde 5'i yakalar şeklinde. Birinci çeyrekte, özellikle hizmet sektörünün kapalı olması nedeniyle piyasada bir miktar sıkıntı yaşadık ama yüzde 2 büyüme beklentimiz var. İç piyasadaki daralma nedeniyle imalat sanayimiz ve ticaret yapan birçok esnafımız ihracata yöneldi. Bu belki de bizim için gelecek açısından çok iyi olur." Özellikle burada en kritik konu hizmet sektörü. Sosyal yaşamda bir açılma, herkesin, yani restoranların, kafelerin hepsinin açıldığı bir dönemi düşünürseniz ki şu anda Avrupa'da, Amerika'da, İngiltere'de görüyoruz, bunlar yavaş yavaş başladı. Bu sayede bir kere normalleşmeye adım atmış oluyoruz. Bu bakımdan bu sürecin önümüzdeki yaz döneminde bir miktar rahatlayacağını düşünüyoruz. Aşılamanın Türkiye'de yaygınlaşmasının, insan sağlığını da koruduğumuz takdirde turizmden tutunda üretim imalat sanayinin devamlılığının sağlanması açısından çok önemli. Salgın döneminde hastalığa yakalanan, istihdam sağlayan, yani emekçi kardeşlerimizin üretimden ayrılmaları, ona bağlı diğer personelin de karantinaya alınması tabii üretimde, imalat sanayinde de çok büyük sıkıntılar meydana getirdi. Aşıların yaygınlaşması ve aynı zamanda da sosyal açıdan toplumsal bağışıklığın kazanılması, önümüzdeki aylarda Türkiye'nin daha sağlıklı bir şekilde büyüme süreci, kalkınma süreci sürdürmesine katkı sağlayacak. Kredi maliyetlerinin yüksek olmasının imalat sanayinde çok büyük sıkıntılar meydana getiriyor. Aynı zamanda yatırımların önünü kesiyor. Bu bakımdan bizim her zaman ifade ettiğimiz konu şu; bir ülkede paranın gücünü, o ülkenin yatırım ve üretim gücü belirler. Onun için faizin bundan sonra yükselmemesi ve düşürülebilmesi için enflasyonla mücadelenin çok iyi yapılması lazım. Onun için enflasyonla mücadeleyi Türkiye'de üretimin artırılmasını sağlamakla yapacağız. Ham madde üretiminin Türkiye'de yapılması istihdam ve enflasyonla mücadele açısından çok önemli. Yaklaşık 175 milyar dolarlık ara malı ithalatımız var. Bunların büyük bölümünün üretiminin Türkiye'de yapılmasının, hem istihdama hem de cari açığa direkt ve dolaylı yönden etkileri olacaktır. Yerli kaynaklarımızı kullanarak yaptığımız takdirde enflasyonla mücadelemizin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Genel Merkezimiz tarafından Filistin'e yönelik olarak bir yardım kampanyası başlatılacak. Kısa vadeli, günlük değil, uzun vadeli bir şekilde yapmaya çalışacağız. İktisaden Filistin'i güçlendirecek, oradaki iş hayatını güçlendirecek sürdürülebilir bir çalışma yapılacak. Kudüs, 3 semavi dinin birleştiği bir yer. Kudüs üzerinde İsrail'in, özellikle arzuladığı şeylerin hiçbirisini gerçekleştirmesi mümkün değil.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin büyümesini sürdürdüğünü ifade ederek, Türkiye'nin bir büyüme sürecinde olduğunu ve üretim, imalat sanayine baktıkları zaman çarkların hızlı döndüğünü rakamların ortaya koyduğunu söyledi.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

Genel itibarıyla Türkiye'yi her zaman yüzde 5 büyüyebilecek bir ülke olarak görüyoruz. Genel Merkezimiz tarafından açıklanan SAMEKS verileri de her zaman Türkiye yüzde 5'i yakalar şeklinde. Birinci çeyrekte, özellikle hizmet sektörünün kapalı olması nedeniyle piyasada bir miktar sıkıntı yaşadık ama yüzde 2 büyüme beklentimiz var. İç piyasadaki daralma nedeniyle imalat sanayimiz ve ticaret yapan birçok esnafımız ihracata yöneldi. Bu belki de bizim için gelecek açısından çok iyi olur."

Özellikle burada en kritik konu hizmet sektörü. Sosyal yaşamda bir açılma, herkesin, yani restoranların, kafelerin hepsinin açıldığı bir dönemi düşünürseniz ki şu anda Avrupa'da, Amerika'da, İngiltere'de görüyoruz, bunlar yavaş yavaş başladı. Bu sayede bir kere normalleşmeye adım atmış oluyoruz. Bu bakımdan bu sürecin önümüzdeki yaz döneminde bir miktar rahatlayacağını düşünüyoruz.

Aşılamanın Türkiye'de yaygınlaşmasının, insan sağlığını da koruduğumuz takdirde turizmden tutunda üretim imalat sanayinin devamlılığının sağlanması açısından çok önemli. Salgın döneminde hastalığa yakalanan, istihdam sağlayan, yani emekçi kardeşlerimizin üretimden ayrılmaları, ona bağlı diğer personelin de karantinaya alınması tabii üretimde, imalat sanayinde de çok büyük sıkıntılar meydana getirdi. Aşıların yaygınlaşması ve aynı zamanda da sosyal açıdan toplumsal bağışıklığın kazanılması, önümüzdeki aylarda Türkiye'nin daha sağlıklı bir şekilde büyüme süreci, kalkınma süreci sürdürmesine katkı sağlayacak.

Kredi maliyetlerinin yüksek olmasının imalat sanayinde çok büyük sıkıntılar meydana getiriyor. Aynı zamanda yatırımların önünü kesiyor. Bu bakımdan bizim her zaman ifade ettiğimiz konu şu; bir ülkede paranın gücünü, o ülkenin yatırım ve üretim gücü belirler. Onun için faizin bundan sonra yükselmemesi ve düşürülebilmesi için enflasyonla mücadelenin çok iyi yapılması lazım. Onun için enflasyonla mücadeleyi Türkiye'de üretimin artırılmasını sağlamakla yapacağız.

Ham madde üretiminin Türkiye'de yapılması istihdam ve enflasyonla mücadele açısından çok önemli. Yaklaşık 175 milyar dolarlık ara malı ithalatımız var. Bunların büyük bölümünün üretiminin Türkiye'de yapılmasının, hem istihdama hem de cari açığa direkt ve dolaylı yönden etkileri olacaktır. Yerli kaynaklarımızı kullanarak yaptığımız takdirde enflasyonla mücadelemizin daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Genel Merkezimiz tarafından Filistin'e yönelik olarak bir yardım kampanyası başlatılacak. Kısa vadeli, günlük değil, uzun vadeli bir şekilde yapmaya çalışacağız. İktisaden Filistin'i güçlendirecek, oradaki iş hayatını güçlendirecek sürdürülebilir bir çalışma yapılacak. Kudüs, 3 semavi dinin birleştiği bir yer. Kudüs üzerinde İsrail'in, özellikle arzuladığı şeylerin hiçbirisini gerçekleştirmesi mümkün değil.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.