Denizli’deki orman yangını kontrol altına alındı

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.06.2021 - 17:52, Güncelleme: 27.06.2021 - 17:52
 

Denizli’deki orman yangını kontrol altına alındı

Denizli’de dağlık ve engebeli arazide başlayan orman yangını, havadan ve karadan devam eden 3 saatlik yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 3 ilden takviye helikopter sevk edilen yangında, ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlık alan küle döndü.

Edinilen bilgiye göre; saat 14.00 sıralarında Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesinin kırsal kesiminde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, arazinin dağlık ve engebeli olmasından dolayı yangına müdahalede zorlanırken; yangın kentin birçok noktasından gözüktü. Denizli’de konuşlu yangın söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangınında görevli olmasından dolayı, rüzgarında etkisiyle hızla yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangına müdahale edilebilmesi için Bursa, Balıkesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter desteği istendi. Yangına 3 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, 1 dozer, 15 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Köylü vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarında geçen 3 saatin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.
Denizli’de dağlık ve engebeli arazide başlayan orman yangını, havadan ve karadan devam eden 3 saatlik yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alındı. 3 ilden takviye helikopter sevk edilen yangında, ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlık alan küle döndü.

Edinilen bilgiye göre; saat 14.00 sıralarında Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesinin kırsal kesiminde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, arazinin dağlık ve engebeli olmasından dolayı yangına müdahalede zorlanırken; yangın kentin birçok noktasından gözüktü.

Denizli’de konuşlu yangın söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangınında görevli olmasından dolayı, rüzgarında etkisiyle hızla yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangına müdahale edilebilmesi için Bursa, Balıkesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter desteği istendi. Yangına 3 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, 1 dozer, 15 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Köylü vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarında geçen 3 saatin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.