Başkan Aslan’dan Kilim Dokuma Sanatına Malzeme Desteği

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 01.07.2021 - 10:09, Güncelleme: 01.07.2021 - 10:09
 

Başkan Aslan’dan Kilim Dokuma Sanatına Malzeme Desteği

Yüzyıllardır kadınların ve genç kızların elinde, ilmek ilmek dokunarak evleri süsleyen halı ve kilimler günümüzde yeniden hayat buluyor. Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde açılan Kilim Dokuma Kursuna Çameli Belediyesinden malzeme desteği sağlandı.

BU KURSTA MOTİFLERİN DİLİ VAR Kadınların sosyalleşmesi adına merkezin çok önemli bir yer olduğunu belirten Halı Desinatörü Ozan Güvenç unutulmaya yüz tutmuş mesleklerimizden biri olan halı-kilim dokumayı kurslar sayesinde yaşattıklarını ifade etti. KİLİM, ANADOLU KADINININ DİLİDİR Düzenlenen Törene Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Çameli Halk Eğitim Müdürü Ramazan Uysal ve Kurs Öğretmeni ve Kursiyerler Katıldı YARIM ASIRDIR KUŞAKTAN KUŞAĞA DOKUYORLAR Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş en önemli el sanatlarından birisi olan kilim dokumacılığı sanatı ilçemiz kadınları sayesinde yeniden canlanıyor. Üreten kadının daima yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Arslan Kilim, Anadolu Kadınının Dilidir Anadolu kadını fazla konuşmaz, dokuduklarıyla çok şey anlatır. Yöremizde ( 500 yıldır ) yarım asırdır işlenen her motifin her modelin ayrı bir dili yansır Kilime Kaymakam Yenigün ve Başkan Arslan kursta yapılan çalışmaları inceleyerek, El Sanatları Hocası Ozan Güvenç ‘ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Aslan Kurs Öğretmeni Ozan Güvenç'e ve kursiyerler ise Başkan Aslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Yüzyıllardır kadınların ve genç kızların elinde, ilmek ilmek dokunarak evleri süsleyen halı ve kilimler günümüzde yeniden hayat buluyor. Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde açılan Kilim Dokuma Kursuna Çameli Belediyesinden malzeme desteği sağlandı.

BU KURSTA MOTİFLERİN DİLİ VAR

Kadınların sosyalleşmesi adına merkezin çok önemli bir yer olduğunu belirten Halı Desinatörü Ozan Güvenç unutulmaya yüz tutmuş mesleklerimizden biri olan halı-kilim dokumayı kurslar sayesinde yaşattıklarını ifade etti.

KİLİM, ANADOLU KADINININ DİLİDİR

Düzenlenen Törene Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Çameli Halk Eğitim Müdürü Ramazan Uysal ve Kurs Öğretmeni ve Kursiyerler Katıldı

YARIM ASIRDIR KUŞAKTAN KUŞAĞA DOKUYORLAR

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş en önemli el sanatlarından birisi olan kilim dokumacılığı sanatı ilçemiz kadınları sayesinde yeniden canlanıyor. Üreten kadının daima yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Arslan Kilim, Anadolu Kadınının Dilidir Anadolu kadını fazla konuşmaz, dokuduklarıyla çok şey anlatır. Yöremizde ( 500 yıldır ) yarım asırdır işlenen her motifin her modelin ayrı bir dili yansır Kilime

Kaymakam Yenigün ve Başkan Arslan kursta yapılan çalışmaları inceleyerek, El Sanatları Hocası Ozan Güvenç ‘ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Aslan Kurs Öğretmeni Ozan Güvenç'e ve kursiyerler ise Başkan Aslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.