Roma ve Bizans dönemine ait tarihi sikkeler ele geçirildi

ASAYİŞ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 05.07.2021 - 18:17, Güncelleme: 05.07.2021 - 18:17
 

Roma ve Bizans dönemine ait tarihi sikkeler ele geçirildi

Denizli’de tarihi eser ve her türlü kaçakçılık ile parada sahtecilik suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi yakalandı.

İl genelinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi, kültürel varlıkları yurt dışına ve ülkemizde yasadışı yollardan satışını yapmak isteyen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda 2 şüpheli yakalandı. Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, Roma ve Bizans dönemine ait 53 adet sikke ve Roma dönemine ait bronz cinsinden 10 adet obje tarihi eser ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli hakkında tarihi eser kaçakçılığı hakkında adli işlem yapıldı. Kaçakçılık konuları ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlar esnasında yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında kanun kapsamında adli makamlarca işlem yapıldı. Öte yandan il genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde; parada sahtecilik suçundan hakkında 1 yıl 19 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de tarihi eser ve her türlü kaçakçılık ile parada sahtecilik suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi yakalandı.

İl genelinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi, kültürel varlıkları yurt dışına ve ülkemizde yasadışı yollardan satışını yapmak isteyen şüpheli şahısların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonda 2 şüpheli yakalandı. Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, Roma ve Bizans dönemine ait 53 adet sikke ve Roma dönemine ait bronz cinsinden 10 adet obje tarihi eser ele geçirildi. Yakalanan 2 şüpheli hakkında tarihi eser kaçakçılığı hakkında adli işlem yapıldı.

Kaçakçılık konuları ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlar esnasında yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli hakkında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında kanun kapsamında adli makamlarca işlem yapıldı.

Öte yandan il genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde; parada sahtecilik suçundan hakkında 1 yıl 19 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.