PAÜ öğrencilerinden ‘Dijital Çeyiz Sandığı Projesi’

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 06.07.2021 - 09:17, Güncelleme: 06.07.2021 - 09:17
 

PAÜ öğrencilerinden ‘Dijital Çeyiz Sandığı Projesi’

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, çeyiz sandığı kültürünün giderek kaybolmasına dikkat çekmek için 21 ilden 41 farklı yöreye ait çeyiz sandıklarını dijital ortamda tanıttılar.

PAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında öğrenim gören öğretmen adayları, Doç. Dr. Yasin Doğan’ın danışmanlığında ‘Dijital Çeyiz Sandığı Projesi’ni faaliyete geçirdiler. Çalışma kapsamında öğretmen adayları, 21 il ve 41 farklı yöreye ait babaannelerinin, annelerin ve yakınlarının çeyiz sandıklarını ve içindekilerini tanıtmak için 3’er dakikalık “youtuber” formatında videolar çekip dijital ortamda paylaştılar. Çeyiz sandığı kültürünün giderek kaybolmasına dikkat çekmek için bu projenin hayata geçirildiğini belirten Doç. Dr. Yasin Doğan, 40 öğretmen adayının Edirne’den Van’a Denizli’den Ankara’ya bu mirasın farklı ve benzer özelliklerini yansıtmaya çalıştığını söyledi. Doğan, “Bu çalışma yaygınlaşarak kültürel mirasımızın birçok öğesini bu şekilde tanıtıp gençlere ve çocuklara örnek modeller sunmayı da amaçlıyor. Dijital ortamda pasif tüketici olarak çok fazla zaman geçiren çocukların ve gençlerin kültürel mirasımızı tanıtacak içerikleri üretmeleri ve aktif olarak dijital ortamda rol almaları için teknolojik fenomenlerle ilgi ve meraklarını artırmaya ve teşvik edilmeye çalışılmaktadır. Youtuber Kültür temasıyla bir yıl süreyle bu çalışmalar devam edecektir” dedi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, çeyiz sandığı kültürünün giderek kaybolmasına dikkat çekmek için 21 ilden 41 farklı yöreye ait çeyiz sandıklarını dijital ortamda tanıttılar.

PAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında öğrenim gören öğretmen adayları, Doç. Dr. Yasin Doğan’ın danışmanlığında ‘Dijital Çeyiz Sandığı Projesi’ni faaliyete geçirdiler. Çalışma kapsamında öğretmen adayları, 21 il ve 41 farklı yöreye ait babaannelerinin, annelerin ve yakınlarının çeyiz sandıklarını ve içindekilerini tanıtmak için 3’er dakikalık “youtuber” formatında videolar çekip dijital ortamda paylaştılar.

Çeyiz sandığı kültürünün giderek kaybolmasına dikkat çekmek için bu projenin hayata geçirildiğini belirten Doç. Dr. Yasin Doğan, 40 öğretmen adayının Edirne’den Van’a Denizli’den Ankara’ya bu mirasın farklı ve benzer özelliklerini yansıtmaya çalıştığını söyledi. Doğan, “Bu çalışma yaygınlaşarak kültürel mirasımızın birçok öğesini bu şekilde tanıtıp gençlere ve çocuklara örnek modeller sunmayı da amaçlıyor. Dijital ortamda pasif tüketici olarak çok fazla zaman geçiren çocukların ve gençlerin kültürel mirasımızı tanıtacak içerikleri üretmeleri ve aktif olarak dijital ortamda rol almaları için teknolojik fenomenlerle ilgi ve meraklarını artırmaya ve teşvik edilmeye çalışılmaktadır. Youtuber Kültür temasıyla bir yıl süreyle bu çalışmalar devam edecektir” dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.