Çameli’nin Tarımsal Değerlerinden Kiraz da Hasat Devam Ediyor

DENİZLİ (D20HA) - DENİZLİ20HABER.COM | 09.07.2021 - 10:08, Güncelleme: 09.07.2021 - 10:08
 

Çameli’nin Tarımsal Değerlerinden Kiraz da Hasat Devam Ediyor

Denizli'nin Çameli ilçesinde ihracatın da etkisiyle bahçede 8-15 liradan alıcı bulan kiraz, fiyatı ile üreticiyi sevindirdi.

Çameli’nin değişik Mahallelerinde üretimi yapılan kirazda yaklaşık bir ay önce hasat başladı. Özellikle ihracattan ve turizm sezonunda gelen talebin etkisiyle bahçede 12 - 15 liradan alıcı bulan kirazın, zamanla fiyatı 8 -10 liraya kadar düşmesine rağmen üretici fiyattan memnuniyet duyuyor. İlçede halen 1500 dekar alanda kiraz üretimi yapıldığını ve bu yıl 2000 bin ton kiraz rekoltesi beklenen 1300 metrenin üzerinde rakımlı yerlerde hasat devam ediyor. BAŞKAN ARSLAN KİRAZ HASADINA KATILDI Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Sofular Mahallesi'nde hasada katıldı, üreticilerle sohbet etti. Arslan; “Lezzeti ve dokusuyla damakların aranan lezzetleri arasında hızla yerini alan Çameli kirazını bugün kardeşlerimizle birlikte hasat etmenin mutluluğunu yaşıyorum.  Devletin çiftçilere verdiği destekle üreticilerin hem aile bütçelerine hem ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunuyor. Sofular Mahallemizde hasat devam ediyor. Bu sezonda çiftçilerimiz çok şükür bereketli bir sezon geçiyor. Burada çiftçilerimiz pandemi döneminde ciddi bir rekolte oluştu, emeğinin karşılığı alıyorlar. Hatta yüksek kaliteli kirazlarımızı yurt dışına da ihracı gerçekleşiyor. Çok şükür bu yıl özellikle kiraz mevsiminde çiftçilerimiz kazandı” dedi. PAZARLAMA SIKINTISI YOK Başkan Arslan, “Kirazın pazarlaması ile ilgili bir sıkıntımız yok çok şükür Burada hava gündüz 25 derecenin üzerinde ve akşamları ise 10-12 dereceye düşüyor. Toros Dağları'nın çok yakın olması kirazın sertleşmesini ve aromasının çok farklı olmasını sağlıyor, Alın terini toprağa döken kıymetli üreticilerimize ve emekçi çalışan kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum. Mahsulünüz bereketli olsun” dedi. Çameli Sofular Mahallesi'nde üretici Bilal Sıryol, yıllardır Çameli'de kiraz yetiştirdiğini ve son 10 yılın en verimli sezonunu yaşadıklarını söyledi. Sıryol, "Çiftçilerimizin yüzü güldü. Kirazdan istediğimiz rakamı aldık." Bizde kiraz hasat mevsimi yıla göre değişir. Haziran'ın ikinci haftası başlar, Temmuz'un ikinci haftasına kadar yaklaşık 1 aylık bir süre devam eder. İlk anda sanayi kirazları toplanır daha sonra sofralık kirazlarımız toplanmaya başlar. Çünkü sofralık kirazlar biraz daha geç, diğerlerinden en az 15 gün sonra oluyor." İlçemiz coğrafi konumu ve iklim avantajları sayesinde özellikle Örtü Altı Seracılık, Vişne, Ceviz ve Kiraz üretimiyle fark yaratmaktadır. İlçemizde yaklaşık 1500 dekar kiraz bahçesi yer almakla birlikte içerisinde bulunduğumuz hasat döneminin yetiştiricilerimize bol kazançlı ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.
Denizli'nin Çameli ilçesinde ihracatın da etkisiyle bahçede 8-15 liradan alıcı bulan kiraz, fiyatı ile üreticiyi sevindirdi.

Çameli’nin değişik Mahallelerinde üretimi yapılan kirazda yaklaşık bir ay önce hasat başladı. Özellikle ihracattan ve turizm sezonunda gelen talebin etkisiyle bahçede 12 - 15 liradan alıcı bulan kirazın, zamanla fiyatı 8 -10 liraya kadar düşmesine rağmen üretici fiyattan memnuniyet duyuyor.

İlçede halen 1500 dekar alanda kiraz üretimi yapıldığını ve bu yıl 2000 bin ton kiraz rekoltesi beklenen 1300 metrenin üzerinde rakımlı yerlerde hasat devam ediyor.

BAŞKAN ARSLAN KİRAZ HASADINA KATILDI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Sofular Mahallesi'nde hasada katıldı, üreticilerle sohbet etti. Arslan; “Lezzeti ve dokusuyla damakların aranan lezzetleri arasında hızla yerini alan Çameli kirazını bugün kardeşlerimizle birlikte hasat etmenin mutluluğunu yaşıyorum.  Devletin çiftçilere verdiği destekle üreticilerin hem aile bütçelerine hem ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunuyor. Sofular Mahallemizde hasat devam ediyor. Bu sezonda çiftçilerimiz çok şükür bereketli bir sezon geçiyor. Burada çiftçilerimiz pandemi döneminde ciddi bir rekolte oluştu, emeğinin karşılığı alıyorlar. Hatta yüksek kaliteli kirazlarımızı yurt dışına da ihracı gerçekleşiyor. Çok şükür bu yıl özellikle kiraz mevsiminde çiftçilerimiz kazandı” dedi.

PAZARLAMA SIKINTISI YOK

Başkan Arslan, “Kirazın pazarlaması ile ilgili bir sıkıntımız yok çok şükür Burada hava gündüz 25 derecenin üzerinde ve akşamları ise 10-12 dereceye düşüyor. Toros Dağları'nın çok yakın olması kirazın sertleşmesini ve aromasının çok farklı olmasını sağlıyor, Alın terini toprağa döken kıymetli üreticilerimize ve emekçi çalışan kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum. Mahsulünüz bereketli olsun” dedi.

Çameli Sofular Mahallesi'nde üretici Bilal Sıryol, yıllardır Çameli'de kiraz yetiştirdiğini ve son 10 yılın en verimli sezonunu yaşadıklarını söyledi. Sıryol, "Çiftçilerimizin yüzü güldü. Kirazdan istediğimiz rakamı aldık."

Bizde kiraz hasat mevsimi yıla göre değişir. Haziran'ın ikinci haftası başlar, Temmuz'un ikinci haftasına kadar yaklaşık 1 aylık bir süre devam eder. İlk anda sanayi kirazları toplanır daha sonra sofralık kirazlarımız toplanmaya başlar. Çünkü sofralık kirazlar biraz daha geç, diğerlerinden en az 15 gün sonra oluyor."

İlçemiz coğrafi konumu ve iklim avantajları sayesinde özellikle Örtü Altı Seracılık, Vişne, Ceviz ve Kiraz üretimiyle fark yaratmaktadır. İlçemizde yaklaşık 1500 dekar kiraz bahçesi yer almakla birlikte içerisinde bulunduğumuz hasat döneminin yetiştiricilerimize bol kazançlı ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.

Denizli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.